Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Ι. Φραντζής: Για να επενδύσει κάποιος στη Θράκη θα πρέπει να υπάρχουν κίνητρα

Ι.-Φραντζής:-Για-να-επενδύσει-κάποιος-στη-Θράκη-θα-πρέπει-να-υπάρχουν-κίνητρα

«Η ανάπτυξη της Θράκης προϋποθέτει ότι θα αναπτυχθούν οι μεταποιητικές επιχειρήσεις που βρίσκονται ήδη εν λειτουργία και προφανώς θα έρθουν και άλλες» δηλώνει ο Ιάκωβος Φραντζής πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ροδόπης σημειώνοντας πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συντρέχουν κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» μια επιχείρηση για να προτιμήσει να έρθει από την Αθήνα να εγκατασταθεί στην Κομοτηνή ή στη Θράκη ευρύτερα, θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι ιδιαίτεροι λόγοι.

Ο κος Ιάκωβος Φραντζής πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ροδόπης«Συνήθως τι επηρεάζει μια τέτοια απόφαση;» ρωτήσαμε τον κο Φραντζή για να εξηγήσει ότι επηρεάζει πάντα το κόστος του εργατικού δυναμικού, η δυνατότητα να βρει εργατικό δυναμικό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχει η επιχείρηση. Αλλά και η εγγύτητα στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί προκειμένου να μεταποιήσει. Επηρεάζει επίσης η πρόσβαση που έχει στο τραπεζικό και χρηματοδοτικό σύστημα.

«Κίνητρο»,όπως είπε, «θα μπορούσε να είναι για τη Βιομηχανία το κόστος ενέργειας. Θα μπορούσε, αν δεν μπορούμε να πάρουμε άμεσα μέτρα και άμεσα κίνητρα γιατί αντιβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, να επιτρέψουν σε μεταποιητικές επιχειρήσεις να κάνουν συνεταιρισμούς ενέργειας, να παίρνουν και τις απαραίτητες άδειες, να χρηματοδοτούνται από τις αναπτυξιακές τράπεζες με καλούς όρους, ώστε οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σ’ αυτό τον Συνεταιρισμό να έχουν ένα αποτέλεσμα το οποίο θα αυξομειώνεται με το κόστος ενέργειας που έχουν. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ καλό μέτρο.»

Επίσης, όπως σημείωσε, θα μπορούσαν να υπάρχουν ειδικά κίνητρα, όσον αφορά στην απασχόληση, στους φόρους. Αναφερόμενος δε στο Πανεπιστήμιο τόνισε πως θα πρέπει να ενδυναμωθεί, να εδραιωθεί, να γίνει Διεθνές ίσως. Για να καταλήξει λέγοντας ότι: «Πρέπει να σκεφτούμε πράγματα καινοτόμα. Εξακολουθώ να πιστέυω ότι το Πανεπιστήμιο είναι αναπτυξιακός μοχλός για την περιοχή.»

Φώτο: Ο κος Ιάκωβος Φραντζής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Νέα σελίδα στην Σχολή Κλασσικών κι Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ.

Kavala 247

Περιφερειακή Σύνθεση: Κενός περιεχομένου ο «απολογισμός» του Χρ. Μέτιου

Kavala 247

Η ΕΛΜΕ Ροδόπης για τα νέα προγράμματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα