Οικονομία

Κέρκυρα: Πρώτη συνεδρίαση για το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (audio)

Την παρθενική του συνεδρίαση πραγματοποίησε στην Κέρκυρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας, με την παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Χρίστου Δήμα. Πρόκειται για ένα νέο όργανο με στόχο την υποστήριξη των αναπτυξιακών δράσεων φορέων και επιχειρήσεων αλλά και την υλοποίησης της εθνικής στρατηγικής για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία επιχειρήσεων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Αποτελεί ένα συμβουλευτικό όργανο για την υποστήριξη της Περιφέρειας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, το οποίο θα αναλάβει να εκπονεί εισηγήσεις, μελέτες, καταγραφές και αξιολογήσεις υποδομών και διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού σε ό,τι αφορά στη δημιουργία περιφερειακών ερευνητικών οργανισμών, τεχνολογικών φορέων, επιχειρήσεων για την προώθηση καινοτόμων ιδεών, την ενθάρρυνση της ανάπτυξης σχημάτων σύμπραξης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και τη διαμόρφωση συνθηκών και προοπτικών επιτυχούς συμμετοχής οργανισμών των περιφερειών σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα.

Το απόγευμα χθες, ο Υφυπουργός κ. Δήμας παρουσίασε σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Κέρκυρας τις δράσεις και τις πολιτικές σε έναν απολογισμό ενός χρόνου στη θητεία του στο Υπουργείου, με τη δημιουργία μεταξύ άλλων του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, βελτίωση του θεσμικού πλαισίου των τεχνοβλαστών επιχειρήσεων, εκείνων δηλαδή που δημιουργούνται από ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα για την εμπορική εκμετάλλευση των καινοτόμων ιδεών και των αποτελεσμάτων της έρευνας, τη δράση για την επιδημιολογική μελέτη του Covid στην Ελλάδα καθώς και την προώθηση του εθνικού μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece.

Προωθείται η μεγαλύτερη ευελιξία στα Ερευνητικά Κέντρα, η πρόσληψη 152 νέων ερευνητών και η δημιουργία διαδικτυακής Πύλης Εισόδου του Οικοσυστήματος Καινοτομίας.

Σχετικά άρθρα

«Κούρεμα» ενοικίων: Αυτός είναι ο νέος τρόπος αποζημίωσης των ιδιοκτητών

Kavala 247

Σε 238.288 ανήλθαν οι δικαιούχοι μειωμένης προκαταβολής φόρου

Kavala 247

Ευνοϊκή ρύθμιση φορολόγησης αναδρομικών των συνταξιούχων για το 2015 και 18

Kavala 247

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Δεκεμβρίου

Kavala 247

Μικροχρηματοδοτήσεις: Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο

Kavala 247

Άνοιξε η «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Νοέμβριο

Kavala 247