Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Καβάλα

Καβάλα – ΕΛΜΕ: «Άκαιρο και επικίνδυνο το άνοιγμα των σχολείων»

Τη θέση της για «ανοιχτά και ασφαλή σχολεία για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία» επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Καβάλας.

Όπως αναφέρει, στις 11 Ιανουαρίου άνοιξαν για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σχολική χρονιά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σχεδιάζεται το άνοιγμα και αυτών της Δευτεροβάθμιας, ωστόσο, τα σχολεία ανοίγουν χωρίς να υπάρχει ουσιαστική ύφεση της πανδημίας και χωρίς καμία ουσιαστική λήψη επιπλέον μέτρων από αυτά που ίσχυαν όταν έκλεισαν.

Η ΕΛΜΕ ζητά, μεταξύ άλλων, προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση των διαθέσιμων χώρων και αιθουσών ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις, άμεσα και δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα εβδομαδιαία τεστ Covid για εκπαιδευτικούς και μαθητές και πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών.

«Με αυτές τις συνθήκες, θεωρούμε άκαιρο και επικίνδυνο το άνοιγμα των σχολείων» συμπληρώνει, τονίζοντας πως ο κλάδος των εκπαιδευτικών θα διεκδικήσει περισσότερο μαχητικά την προστασία της υγείας και της ζωής τους.

Σχετικά άρθρα

Καβάλα: Αποζημιώσεις λόγω κορονοϊού σε Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Thomas Kavala 247

Rapid tests για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας

Maria Kavala247

Αν. Μακεδονία-Θράκη: 56 νέες μολύνσεις SARS-COV 2 – Αναλυτικοί πίνακες

Thomas Kavala 247

Προετοιμασία για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων στο Δήμο Καβάλας

Maria Kavala247

Αν. Μακεδονία-Θράκη: 19 νέες μολύνσεις SARS-COV 2 – Αναλυτικοί πίνακες

Thomas Kavala 247

Καβάλα: Υποβολή αιτήσεων χωροταξικής ανακατανομής βοσκοτόπων

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα