Καβάλα

Καβάλα: Παρούσα η Energean στο project της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου

Ενδιαφέρον στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα» ως χώρου αποθήκευσης φυσικού αερίου, εκδήλωσε η Energean.

Πρόκειται για ένα project το οποίο έχει εισηγηθεί η εταιρεία ήδη από το 2011 και το οποίο αποτελεί όρο επιβίωσης και βασική παράμετρο για τη συνέχιση της λειτουργίας της παραγωγής υδρογονανθράκων στον Πρίνο και τη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Η Energean διαχειρίζεται το κοίτασμα φυσικού αερίου Νότιας Καβάλας από το 2007 ενώ κατέχει την τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από το 1981, όταν το κοίτασμα άρχισε να παράγει φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με την Energean, «η εμπειρία αυτή, σε συνδυασμό με τις συνέργειες που προκύπτουν από την χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων και την καθημερινή εργασία του καταρτισμένου προσωπικού στον Κόλπο της Καβάλας, διασφαλίζουν ότι το έργο θα εκτελεστεί με τον πλέον αποτελεσματικό και εμπορικά συμφέροντα τρόπο για το ελληνικό Δημόσιο και τους καταναλωτές φυσικού αερίου καθώς και σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας δίπλα σε περιοχές με φυσικό κάλλος, παραδοσιακά μεγάλη τουριστική δραστηριότητα καθώς και μια από τις μεγαλύτερες ιχθυαγορές της Ελλάδας».

Σχετικά άρθρα

Αν. Μακεδονία-Θράκη: 219 νέες μολύνσεις SARS-COV 2 – Αναλυτικοί πίνακες

Kavala 247

Καβάλα: Έναρξη του προγράμματος εορτασμού για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία

Kavala 247

Καβάλα: Εκδήλωση για την ίδρυση του ΕΑΜ

Kavala 247

ΔΕΥΑΚ: Έμφραξη αποχετευτικών αγωγών από είδη ατομικής υγιεινή

Kavala 247

Καβάλα: Αφιέρωμα στον Λ. Ξανθόπουλο

Kavala 247

Καβάλα: Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά στήριξη λόγω κορονοϊού

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα