Καβάλα

Καβάλα: Προσπάθεια προστασίας ενδημικών ειδών της ιχθυοπανίδας

Την προστασία δύο ενδημικών ειδών της ιχθυοπανίδας, που διαβιούν στα νερά των Τεναγών Φιλίππων και στην πεδιάδα της Δράμας, έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στη Νέα Πέραμο, Καβάλας, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Δρ. Αργύρη Σαπουνίδη.

Πρόκειται για τον Αμμόκοιτο ή Γκαβόχελο και τη Γραμμοβελονίτσα. Τα δύο αυτά ενδημικά είδη ιχθυοπανίδας χαρακτηρίζονται ως κοινοτικού ενδιαφέροντος και κινδυνεύουν από τη ρύπανση των υδάτων όπου διαβιούν, κυρίως λόγω της μη ορθής διάθεσης και διαχείρισης των φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων. Και τα δύο είδη περιλαμβάνονται στον Κόκκινο Κατάλογο της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης.

Κύριος σκοπός του έργου, διάρκειας 18 μηνών, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, είναι η αναλυτική μελέτη της κατανομής των δύο αυτών ενδημικών ειδών, και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής για την προστασία τους.

Σχετικά άρθρα

Καβάλα: Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες αλλοδαπούς

Kavala 247

Σε καραντίνα ο Δήμαρχος Καβάλας

Kavala 247

Καβάλα: Σεμινάρια για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Kavala 247

Η αστυνομία γιορτάζει τον προστάτη της, Άγιο Αρτέμιο

Kavala 247

Πάρης Παρασχούδης: Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα αυτής της κατάστασης

Kavala 247

Καβάλα: Τα μεγάλα έργα και η ένταξη της Αν. Μακεδονίας στην επιτροπή για τη Θράκη τέθηκαν στην εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα