Καβάλα

Καβάλα: Συνάντηση εργαζομένων στα Λιπάσματα με τον Δήμαρχο

Εκπρόσωποι εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας συναντήθηκαν χθες με τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα για το γεγονός ότι «στοχοποιούνται», όπως υποστήριξαν, «διαρκώς και δεν έχουνε τη στήριξή του», μετά και την παρουσία του Δημάρχου στην εισαγγελία με αφορμή τις οχλήσεις κατοίκων για έντονη δυσοσμία από το εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι καμία μέτρηση δεν έχει δείξει ότι έχουν ξεπεραστεί τα όρια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τονίζοντας ότι και η επερχόμενη λειτουργία των πλυντηρίων, αλλά και η αναβάθμιση της μονάδας θα μειώσει περισσότερο τα εκλυόμενα σωματίδια. Ζήτησαν ακόμη από τον Δήμαρχο να παραστούν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερώσουν σχετικά το Σώμα.

Από την πλευρά του ο κ. Μουριάδης δήλωσε ξεκάθαρα ότι ουδέποτε υπονόησε το κλείσιμο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, τουναντίον, τόνισε ότι επιθυμεί τη συνέχιση της λειτουργίας της, ει δυνατόν και με περισσότερους εργαζόμενους. Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως αυτό θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανόνες οι οποίοι διέπουν τη λειτουργία τέτοιων μονάδων.

Σχετικά άρθρα

Καβάλα: Σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού

Kavala 247

Μία νότα αισιοδοξίας στην Παιδική Γωνιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» αποτέλεσμα εθελοντισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Kavala 247

Καβάλα: Κριτική Τ. Ελευθεριάδου για το δεύτερο lockdown

Kavala 247

Ανατ. Μακεδονία: Οι βάσεις εισαγωγής σε Καβάλα και Δράμα

Kavala 247

Μ.Λαζαρίδης : Θέμα κατάργησης της πορθμιακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου – Καβάλας δεν υπάρχει

Kavala 247

Θάσος: Τέσσερα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση των Λιμεναρίων

Kavala 247