Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Οικονομία

Καλαμάτα: Ευρωπαϊκός Ψηφιακός Κόμβος Καινοτομίας

Καλαμάτα:-Ευρωπαϊκός-Ψηφιακός-Κόμβος-Καινοτομίας

Συνάντηση με Αντικείμενο την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας στην προσπάθεια της AgrEco Innovation να χαρακτηριστεί ως Ευρωπαϊκός Ψηφιακός Κόμβος Καινοτομίας (European Digital Innovation Hubs – EDIHs), πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη, του Διονύση Παπαδάτου εκπροσώπου του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» και του ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου, Φώτη Ασημακόπουλου.

Η AgrEco Innovation θα έχει ιδιαίτερη έμφαση στις θεματικές προτεραιότητες που προσδιορίζονται στη γεωργία και τη μεταποίηση, βοηθώντας να αξιοποιηθούν ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την ψηφιοποίηση. Ειδικά στην περίπτωση της γεωργίας, θα οδηγήσει τις εξελίξεις προς τις κυκλικές οικονομικές προσεγγίσεις, με έντονη έμφαση στις περιβαλλοντικές πτυχές, συμβάλλοντας στη σχετική ανάπτυξη ικανοτήτων στην περιοχή.


Η κοινοπραξία AgrEco Innovation αποτελείται από συνεργάτες υψηλής εξειδίκευσης, οι οποίοι είναι ειδικοί στον τομέα τους, όπως το ATHENA Research Center, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και τα Εμπορικά Επιμελητήρια Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Πηγή: Δήμος Καλαμάτας

Σχετικά άρθρα

Γ. Βρούτσης: Αξιόπιστο και βιώσιμο το ασφαλιστικό μας σύστημα-Διασφαλισμένες οι συντάξεις

Kavala 247

Ανάλυση: Τι ισχύει με 100.000 νέες θέσεις εργασίας, ΕΝΦΙΑ και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

Kavala 247

Νέες υπηρεσίες και εκπτωτικά πακέτα από τη ΔΕΗ

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα