Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

ΚΚΕ Αν.Μ.Θ.: Να ληφθούν μέτρα για τους μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών

«Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών της περιοχής μας, ιδιαίτερα στο παζάρι της Ξάνθης, μετά το πολύμηνο αναγκαστικό κλείσιμό τους, λόγω των περιοριστικών μέτρων, από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ.

«Η κατάσταση των βιοπαλαιστών επαγγελματιών των λαϊκών αγορών έχει οδηγήσει εκατοντάδες οικογένειες σε απόγνωση», σημειώνει η οργάνωση του ΚΚΕ υποστηρίζοντας ότι, «οι όροι και οι προϋποθέσεις που μπήκαν για την οικονομική τους στήριξη, από τους περισσότερους δεν πληρούνταν, με αποτέλεσμα να κάνουν οι περισσότεροι γιορτές χωρίς ευρώ στη τσέπη. Την ίδια ώρα βέβαια βρίσκονται δις ευρώ για επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων κάθε κλάδου».

Το ΚΚΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους στις λαϊκές αγορές, στο λιανεμπόριο αλλά και στους άλλους πληττόμενους κλάδους να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα για:


-Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού.


-Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, τη μείωση των έμμεσων φόρων.


-Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.


-Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.


-Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.


-Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.


-Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστά.


-Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Σχετικά άρθρα

Ροδόπη – Ε. Κομνηνού: Αυστηρότερα μέτρα για εργαζόμενους και πελάτες στα κομμωτήρια

Thomas Kavala 247

Παρέμβαση Δημήτρη Χαρίτου στην Διακομματική Επιτροπή για τις πλημμύρες στη Θράκη

Thomas Kavala 247

Γ.Κασάπης: Ελπίζω να ανοίξουμε σύντομα, έστω με click away, γιατί είναι μια ανάσα και μια προσδοκία

Thomas Kavala 247

Μητρόπολη Κομοτηνής: Η καθημερινή υγεία δώρο του Θεού

Thomas Kavala 247

Ροδόπη: Τρεις γενιές μελισσοκόμοι

Thomas Kavala 247

Ίασμος Ροδόπης: Ικανοποίηση δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη για την αντίδραση του μηχανισμού στην έντονη βροχόπτωση

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα