Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή στη Ροδόπη

ΚΚΕ:-Ερώτηση-στη-Βουλή-για-την-υποχρεωτική-προσχολική-αγωγή-στη-Ροδόπη

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με Θέμα: Προβλήματα στην εφαρμογή της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο Δήμο Κομοτηνής της Π.Ε. Ροδόπης κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

“Οξύνεται χρόνο με το χρόνο, το πρόβλημα της εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής. Η κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, δεν προέβλεψαν καμία γενναία κρατική χρηματοδότηση, για την ίδρυση, λειτουργία νέων νηπιαγωγείων, μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, αντίθετα μάλιστα μείωσαν το ΠΔΕ κατά 50 εκατομμύρια ευρώ. Με δεδομένες τις επιπλέον ανάγκες που προκύπτουν σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς, για μέτρα προστασίας από την πανδημία, αναδεικνύεται ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και σε αυτόν τον τομέα απέχουν παρασάγγας από τις πραγματικές ανάγκες.» αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

“Να δοθεί γενναία έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για να εξασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη φοίτηση όλων των παιδιών στα νηπιαγωγεία του Δήμου Κομοτηνής, με 15 παιδιά ανά τάξη, σε κατάλληλες αίθουσες, σύγχρονα κτίρια, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμες καθαρίστριες, μόνιμο βοηθητικό προσωπικό.


Να δοθεί έκτακτο κονδύλι για επάρκεια Μέσων Ατομικής Προστασίας.


Να γίνουν όλοι οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί όλου του αναγκαίου προσωπικού να καλυφθούν όλα τα κενά (σε παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό), με 15 παιδιά ανά τμήμα και με ουσιαστική λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου”

Σχετικά άρθρα

ΧΕΝ: Ανοικτή αγκαλιά για άπορες φοιτήτριες

Kavala 247

Πανσέληνος στο Βυζαντινό Κάστρο της Κομοτηνής

Kavala 247

Μήνις – Project στην Ιλιάδα του Ομήρου

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα