Κομοτηνή

ΚΚΕ Ροδόπης:Μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών, των γονέων και του προσωπικού στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

«Τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών, των γονέων και του προσωπικού στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής», ζητά η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ μετά και το κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό.

«Επιβάλλεται να γίνει άμεσα επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ για διερεύνηση της διασποράς μέσα στη σχολική μονάδα με τεστ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ να γίνει ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων», τονίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται: «Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών στα Ειδικά Σχολεία έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα (πχ επιληψίες, σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, οργανικές ανεπάρκειες κλπ). Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα και σχέδιο παρέμβασης τόσο για τον χώρο του σχολείου, όσο και για το χώρο που ζει και δραστηριοποιείται το παιδί, μετά από αυτό».

Και η ανακοίνωση της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ καταλήγει τονίζοντας: «Δεν πρέπει να χαθεί ούτε στιγμή. Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας και στελέχωσή της με τον απαραίτητο αριθμό γιατρών, ώστε να καλύπτουν όλα τα σχολεία. Τοποθέτηση σε όλα τα σχολεία σχολικών νοσηλευτών. Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας και τοποθέτηση με μόνιμη σχέση εργασίας καθαριστριών σε όλα τα Ειδικά σχολεία με αποκλειστική απασχόληση σε αυτά. Με ευθύνη των δήμων να πραγματοποιούνται άμεσα απολυμάνσεις στο σύνολο του σχολικού χώρου».

Σχετικά άρθρα

Σε καραντίνα ο οικισμός Αγίασμα Ροδόπης

Kavala 247

Lets Dance με μάσκα στον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Θρακών Κομοτηνής

Kavala 247

Ροδόπη: Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό

Kavala 247

Ξεκινά η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου σε πόλεις της ΑΜΘ

Kavala 247

Διατήρηση υποχρεωτικών δημοσιεύσεων στον τοπικό Τύπο ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Kavala 247

ΠΑΜΘ: Η «Περιφερειακή Σύνθεση» ζητά να ανακοινωθεί το Πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα