Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

ΚΚΕ: Φτάσαμε το 2020 να περιμένουμε ακόμα το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

ΚΚΕ:-Φτάσαμε-το-2020-να-περιμένουμε-ακόμα-το-φυσικό-αέριο-στην-Ανατολική-Μακεδονία-και-Θράκη

«Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης περίσσεψαν οι πανηγυρισμοί και τα μεγάλα λόγια, σχετικά με τη δημοπράτηση των έργων για την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Ξάνθης, της Δράμας, της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής», αναφέρει σε ανακοίνωση για το Δίκτυο Φυσικού Αερίου η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ.
«Αλήθεια, θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη που φτάσαμε το 2020 να περιμένουμε ακόμα το φυσικό αέριο την ώρα που 2 αγωγοί περνάνε από την περιοχή μας; Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη από όλους αυτούς που σκέφτονται υποκριτικά το περιβάλλον που ανάγκασαν με την πολιτική τους το λαό της περιοχής να έχει κάψει περισσότερο από ένα «δάσος» στις σόμπες για να ζεσταθεί όλη αυτή την περίοδο;», ερωτά το ΚΚΕ.
«Σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση – συνεχίσει η Οργάνωση του ΚΚΕ – ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για «οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη» αφού «το κόστος της ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα μειωθεί σημαντικά», «θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 700 νέες θέσεις εργασίας», «το φυσικό αέριο είναι μια καθαρή μορφή ενέργειας και θα συμβάλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος». Όλα αυτά βέβαια η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι στις πόλεις και τα χωριά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, τα έχουμε ξανακούσει όταν άλλα μεγάλα «αναπτυξιακά» έργα προχωρούσαν στη φάση της υλοποίησης. Αυτά ακούγαμε για την κατασκευή της Εγνατίας οδού που σήμερα χρυσοπληρώνουμε με τα πανάκριβα διόδια. Αυτά και με τον TAP που «θα καθιστούσε την περιοχή μας γεωπολιτικό κόμβο μεταφοράς ενέργειας» και αυτό δήθεν θα ήταν προς το συμφέρον όλων. Αυτά συνεχίζουμε να ακούμε για το LNG στην Αλεξανδρούπολη, για το κρατικό σχέδιο παρέμβασης στα πετρέλαια της Καβάλας που είναι στα σκαριά για τη «διάσωσή» τους. Σε κάθε περίπτωση το ίδιο προπαγανδιστικό μοτίβο: ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η χρήση του φυσικού αερίου προς όφελος του λαού μπορεί να γίνει μέσα από έναν ενιαίο, αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας, που θα εξασφαλίζει φθηνή πρόσβαση στην κάλυψη των εργατικών – λαϊκών αναγκών. Μόνο χαράσσοντας έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποίηση των εγχώριων πηγών Ενέργειας και των υποδομών, μόνον τότε τέτοια έργα μπορεί να αξιοποιούνται για τη λαϊκή ευημερία. Σε αυτόν τον ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης με τις εγχώριες ενεργειακές πηγές, τις πρώτες ύλες, τα μέσα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής Ενέργειας να αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία, ο ενεργειακός σχεδιασμός θα μπορεί να αναπτύξει την παραγωγή και να ικανοποιεί συνδυασμένα το σύνολο των λαϊκών αναγκών».

Σχετικά άρθρα

Δωρεά 4.500 μασκών από τον Δήμο Ιάσμου

Kavala 247

Ελληνική Λύση στην Κομοτηνή : «Αντίμετρα για την Αγία Σοφία»

Kavala 247

Ο καθηγητής Γ. Πλειός στην ΕΡΤ Κομοτηνής – Β’ μέρος

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα