Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Θάσος Καβάλα

Κοινό δελτίο τύπου Ιατρικού – Φαρμακευτικού και οδοντιατρικού συλλόγου για τα αντιβιοτικά

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι τίθεται σε ισχύ το άρθρο 16 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 10/8/2020, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η χορήγηση των αντιβιοτικών(εξαιρουμένων όσων προορίζονται για τοπική χρήση)χωρίς ιατρική συνταγή και σε οποιαδήποτε παράβαση θε επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Η συνταγογράφηση αποτελεί σημαντική ιατρική πράξη. Μετά τη λήψη λεπτομερούς ιστορικού και κλινικής εξέτασης, ο Ιατρός ή ο Οδοντίατρος χορηγεί τα ενδεικνυόμενα αντιβιοτικά για να θεραπεύσει τον ασθενή. Ο Φαρμακοποιός από την άλλη είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα να εκτελεί συνταγές και να επικοινωνεί με τον Ιατρό ή τον Οδοντίατρο αν παρατηρήσει διαφοροποίηση της συνταγής από τυπικό θεραπευτικό σχήμα.

Δυστυχώς αν συνεχισθεί η αλόγιστη χρήση τους σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα ανθεκτικά μικρόβια θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη απειλή για την Παγκόσμια Υγεία έως το 2050. Η αγαστή συνεργασία των Επιστημόνων Υγείας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της Υγείας των Πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Καβάλα – Β. Λεμονίδης: «Αβέβαιο» το μέλλον των επιχειρήσεων

Kavala 247

40εκ. ευρώ σε 119 Δήμους της χώρας: 933.658 ευρώ σε Καβάλα & 99.060 ευρώ σε Θάσο

Kavala 247

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ: Οι 6 άγιοι του νησιού

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα