Κομοτηνή

Κομοτηνή: Ένας άνθρωπος στον «λαβύρινθο» της ανεργίας

Άνεργη δύο χρόνια. Έκανε πρακτική σε Νοσοκομείο μέσω της σχολής της, και έκτοτε, τίποτα αισιόδοξο από τον εργασιακό χώρο. «Έχω στείλει πάρα πολλά βιογραφικά, έχω κάνει αρκετές συνεντεύξεις, αλλά δεν με προσλάμβαναν, χωρίς ποτέ να μάθω τον λόγο», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» η Μελίνα Γιακιμίδου.
Τη συναντήσαμε σε ένα καφέ της Κομοτηνής, σε μια ανάπαυλα μετά από ένα ακόμη «ψάξιμο» στις αγγελίες και στα «ζητείται», χωρίς αποτέλεσμα. Έχει ακούσει, λέει, και σχόλια για την εμφάνισή της λόγω «παραπανίσιων κιλών». «Ήταν άσχημο αυτό που είπαν:»Δεν μας ενδιαφέρει η εμφάνιση, τουλάχιστον έχεις εμπειρία;». Το αν θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου, δε νομίζω να επηρεαζόταν από την εμφάνισή μου», λέει, χωρίς να κρύβει την πικρία της.
Έχει αναζητήσει δουλειά σε επιχειρήσεις εστίασης, σε καταστήματα ένδυσης, σε σούπερ μάρκετ, όμως, κάθε φορά η πόρτα έκλεινε. «Ζητάνε ξένες γλώσσες, γνώσεις χρήσης υπολογιστή και εμπειρία. Αλλά αν δεν σε προσλάβουν να εργαστείς, πώς θα έχεις εμπειρία;», αναρωτιέται προσθέτοντας, «στέλνω βιογραφικά αλλά δε με παίρνουν. Θέλουν εμπειρία, έκανα πρακτική σε σούπερ μάρκετ μέσω Voucher του ΟΑΕΔ και πρακτική σε Νοσοκομείο στην Ελευσίνα αυτό είναι όλο, άλλη ευκαιρία δε μου δόθηκε». Δεν κρύβει την απογοήτευσή της, συνεχίζει το ψάξιμο.
ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Σφοδρή χαλαζόπτωση πάλι στη Ροδόπη

Kavala 247

Κομοτηνή: Αγιασμός στον Μορφωτικό Σύλλογο των Σαρακατσαναίων

Kavala 247

Συνελήφθη αλλοδαπός που μετέφερε ναρκωτικά από την Τουρκία στην Ελλάδα

Kavala 247

Γηροκομείο Ξάνθης: To «Ευχαριστώ» στους δωρητές

Kavala 247

Δομή στήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ξάνθη

Kavala 247

Ξάνθη: Ο Νοέμβριος στη ΦΕΞ

Kavala 247