Κομοτηνή

Κομοτηνή: Δεν δίνεται παράταση στην κτηματογράφηση στην Π.Ε. Ροδόπης

«Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κατ’ επέκταση η εταιρία Ελληνικό Κτηματολόγιο, απορρίπτουν όλους τους λόγους παράτασης που ζήτησαν για την κτηματογράφηση στην Π.Ε. Ροδόπης ο δικηγορικός σύλλογος Ροδόπης και ο συμβολαιογραφικός σύλλογος του εφετείου Θράκης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ.

Οι δύο σύλλογοι ζητούσαν την παράταση της προθεσμίας κτηματογράφησης μέχρι την 31-12-2020, προκειμένου να δοθεί στους πολίτες ο αναγκαίος χρόνος να εκπληρώσουν τη σχετική υποχρέωση υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας στον ορισθέντα ανάδοχο, στα πλαίσια της διενεργούμενης κτηματογράφησης των περιοχών τους, καθώς και παράταση μέχρι την 31-12-2022, της προθεσμίας διόρθωσης όλων των ανακριβών πρώτων εγγραφών στο κτηματολογικό γραφείο Κομοτηνής που αφορούν στις ήδη κτηματογραφημένες ιδιοκτησίες του πρώην Δήμου Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την απάντηση του Κτηματολογίου στην Π.Ε. Ροδόπης «το ποσοστό των δικαιωμάτων που έχει συλλεχθεί ως σήμερα είναι 59,25% σε σχέση με τα προεκτιμώμενα. Το ποσοστό αυτό, το οποίο βαίνει αυξανόμενο προς την ημερομηνία έναρξης της προανάρτησης, θεωρείται ικανό για την ασφαλή μετάβαση σε επόμενα στάδια κτηματογράφησης».


Επίσης αναφέρουν ότι «σχετικά με το αίτημα παράτασης της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών εγγραφών στις κτηματογραφημένες περιοχές του πρώην Δήμου Κομοτηνής, σας γνωρίζουμε ότι η αρχική προθεσμία διόρθωσης για τις προαναφερόμενες περιοχές είχε οριστεί ως πενταετής, παρατάθηκε με αλλεπάλληλες τροποποιήσεις, ορίστηκε ενιαία καταληκτική ημερομηνία η 31.12.2020. Σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 31.12.2020 θα έχουν παρέλθει ήδη 12 χρόνια για τις κτηματογραφημένες περιοχές του πρώην Δήμου Κομοτηνής, χρόνος απολύτως ικανός για τη διόρθωση των εγγραφών».

Σχετικά άρθρα

Ξεκινάει η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση για τη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση

Kavala 247

Ξεκινούν σήμερα οι αναγκαίες ακμαιοκτονίες ULV από αέρος

Kavala 247

Ξάνθη: Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής και Τέχνης

Kavala 247

Κορονοϊός: Παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρησης απόστασης

Kavala 247

Κομοτηνή: Ξεκίνησε ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση»

Kavala 247

Ροδόπη: 60 νέα κρούσματα Covid-19

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα