Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Κομοτηνή: Διαδικτυακή διάλεξη για τον Μαξιμιανό στο ΔΠΘ

Ο Βασίλειος Παππάς, Επίκουρος Καθηγητής της Λατινικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνωνθα μιλήσει , με θέμα:  «Non fleo privatum set generale chaos: Μαξιμιανός, Ελεγεία 5» Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 στη σειρά των επιστημονικών διαλέξεων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 του Επιστημονικού Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η διάλεξη θα δοθεί διαδικτυακά (εξ αποστάσεως) και θα μπορούν όλοι να την παρακολουθήσουν στον εξής «σύνδεσμο»:


https://meet.lync.com/duth/gpapagia/8J07618N


(ο σύνδεσμος υπάρχει και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.: https://helit.duth.gr/event/colloquium-2020-2021 )


Ώρα τηλεδιάσκεψης: 18.00-20.00

Λίγα λόγια για τον Βασίλειο Παππά

Ο Βασίλειος Παππάς είναι Επίκουρος Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολο γίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει διδάξει και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει συγγράψει δύο μονο γραφίες (1. Ρωμαϊκή ερωτική ποίηση: το παρακλαυσίθυρο στην ελεγεία, Θεσσαλονίκη 2016 [βραβευμένη από το ΕΚΠΑ] και 2. Η Λατινική Ιστοριογραφία στις αρχές του 19ου αιώνα: οι μεταφράσεις του Τρόγου και του Φλώρου από τον Δανιήλ Φιλιππίδη, Θεσσαλονίκη 2017) και τρία βιβλία: α) Σέξτου Ιουλίου Φροντίνου Στρατηγήματα, Βιβλία Ι-IV, Αθήνα 2015 (εισαγωγή: Γ. Θεοτόκης), β) Κικέρωνος Λόγος υπέρ του Τίτου Αννίου Μίλωνα. Εισαγωγή, Μετάφραση, Λεξιλόγιο, Ρητορική ανάλυση του λόγου, Ιωάννινα 2019 (μαζί με τους Ε. Καρακάση και Θ. Παπαδοπούλου) και γ) Κικερώνειας Πεζογραφίας Απάνθισμα. Εισαγωγή, Κείμενο, Μετάφρα ση, Λεξιλόγιο, Ρητορική ανάλυση, Ιωάννινα 2020 (μαζί με τους Ε. Καρακάση και Θ. Παπα δοπούλου). Επιμελήθηκε (μαζί με τους Β. Βαϊόπουλο και Ι. Ντεληγιάννη) τον συλλογικό τόμο Post-Byzantine Latinitas: Latin in post-Byzantine Scholarship (15th-19th cent.), Turnhout: Brepols 2020. Ήταν Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του 10ου Πανελλήνιου e Συμποσίου Λατινικών Σπουδών (2-4 Σεπτεμβρίου 2020), που ανέλαβε ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μαζί με τους Δ. Ράιο, Ε. Χουλιαρά-Ραΐου, Ε. Κα ρακάση και Φ. Πολυμεράκη έχει αναλάβει την επιμέλεια των Πρακτικών του Συμποσίου (υπό δημοσίευση, Αθήνα: Καρδαμίτσα 2021). Άρθρα του έχει δημοσιεύσει σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, ενώ με ανακοίνωσή του έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Υπήρξε συνεργάτης του Σύγχρονου Λατινοελληνικού Λεξικού των Δ. Νικήτα και Λ. Τρομάρα (Θεσσαλονίκη 2019). Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται η ρωμαϊκή ερωτική ελεγεία, η λατινική ποίηση της Ύστερης Αρχαιότητας, η νεο λατινική λογοτεχνία, η πρόσληψη της λατινικής λογοτεχνίας από τους μεταβυζαντινούς λογίους και οι ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες.

Σχετικά άρθρα

Δράσεις ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη σε Ροδόπη και Ξάνθη

Thomas Kavala 247

Ξάνθη: Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους της Ξάνθης για αλλαγή φωτιστικών

Thomas Kavala 247

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής: Δανεισμός βιβλίων με click away

Thomas Kavala 247

Μητρόπολη Κομοτηνής: Αφιέρωμα στην Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Thomas Kavala 247

Κομοτηνή: Ο εγκλεισμός στο σπίτι λόγω καραντίνας αύξησε την πώληση πετρελαίου θέρμανσης

Thomas Kavala 247

Κ. Κατσιμίγας: «Απαιτούνται αποστραγγιστικά έργα, καθαρισμός των ρεμάτων και εκπόνηση μελετών διαχείρισης τους»

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα