Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Κομοτηνή: Εργασία στον καιρό της πανδημίας

Η έξοδος της στην αγορά εργασίας σχεδόν συνέπεσε με την έναρξη της πανδημίας. Η νεαρή Μαριάνθη δεν πτοήθηκε. Και στο πρώτο κύμα και στο δεύτερο δεν έπαψε στιγμή να δουλεύει σε ένα café take away της Κομοτηνής. Ξεκινά άλλοτε στις έξι το πρωί κι άλλοτε στις οκτώ και συνεχίζει μέχρι το απόγευμα.

Δηλώνει προβληματισμένη από την κίνηση, όμως, «Λόγω του lockdown», όπως λέει, «η δουλειά είναι πολύ λίγη» κι αμέσως σπεύδει να εξυπηρετήσει τον πελάτη. Αυτές οι απαραίτητες διακοπές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μας δίνουν την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι μπορεί, παρά το λίγο χρόνο εργασίας, με επιδεξιότητα εντυπωσιακή να ετοιμάζει τις παραγγελίες της.

Αντισηπτικό απαραίτητο σε όλους τους χώρουςΌπως σε όλα τα καταστήματα, έτσι και στο δικό μας, δεχόμαστε έναν- έναν τους πελάτες μέσα, φοράμε πάντα τη μάσκα κι απολυμαίνουμε τα χέρια μας, μετά από κάθε πελάτη. «Είναι κανόνες απαράβατοι.» δηλώνει και ζητά συχνά να τηρούνται οι αποστάσεις. «Το υπενθυμίζουμε πάντα με ευγενικό τρόπο.» σημειώνει προσθέτοντας  πως εκείνο  που την προβληματίζει είναι ο μικρότερος φόρτος εργασίας σε σχέση με πριν το κλείσιμο των καταστημάτων. «Δεν είναι πολύ ευχάριστο. Όλοι χαιρόμαστε όταν πηγαίνει καλά το μαγαζί, εξάλλου από αυτό ζούμε όλοι, οπότε είναι πολύ δυσάρεστο να βλέπεις αυτή την κατάσταση.»


Όσον αφορά στο εργασιακό της μέλλον; «Δεν το πολυσκέφτομαι, δεν θέλω να έχω πολλές αρνητικές σκέψεις.» δηλώνει και προσθέτει «Σε καμία περίπτωση δεν νιώθω ανασφάλεια για το εργασιακό μου μέλλον. Δεν το σκέφτομαι καν! Προσπαθώ να είμαι θετική γιατί έχω το πλεονέκτημα να εργάζομαι σε αντίθεση με άλλους συνομήλικους μου που είναι άνεργοι.»

Την ρωτάμε αν έχει αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου και μας απαντά ότι: «Ναι, το ίδιο νομίζω ότι ισχύει για όλους». Όπως τονίζει «κάθε πελάτης που μπαίνει στο μαγαζί μιλά γι «αυτή την κατάσταση». Έχουν συνηθίσει αλλιώς, ακόμη και το πιο απλό, όπως η κίνηση στην πλατεία.»


Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Αν.Μ.Θ.: Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού

Thomas Kavala 247

Ροδόπη: Χειροτονία Διακόνου στην Ξυλαγανή

Thomas Kavala 247

Ροδόπη: Τρεις γενιές μελισσοκόμοι

Thomas Kavala 247

Κομοτηνή: Ο εγκλεισμός στο σπίτι λόγω καραντίνας αύξησε την πώληση πετρελαίου θέρμανσης

Thomas Kavala 247

Ο Δ. Χαρίτου για τα φαινόμενα συνωστισμού έξω από τις Τράπεζες στην Κομοτηνή

Thomas Kavala 247

Αν.Μ.Θ.: 59 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης σε ένα 24ωρο

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα