Κομοτηνή

Κομοτηνή: Ερώτηση για τη λειτουργία του γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες.

«Αντιφατικές απόψεις καταγράφονται μεταξύ του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., Χρήστου Μέτιου, και του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Κωνσταντίνου Σιμιτσή, σχετικά με την λειτουργία ή μη του γραφείου που διατηρεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις Βρυξέλλες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Κώστα Κατσιμίγα, «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία».

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται ότι «από το 2006 η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης απέκτησε ιδιόκτητο γραφείο στις Βρυξέλλες, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να «έχει επαφή» εκ του σύνεγγυς με τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα. Το γραφείο αυτό λειτούργησε για 2 χρόνια κι έκτοτε (από το 2008) παραμένει ανενεργό».


«Το 2017 – συνεχίζει η Παράταξη – και μετά από 9 χρόνια αδράνειας ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος δήλωσε ότι το γραφείο θα ξαναλειτουργήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ιούλιο του 2017 τοποθετήθηκε στο γραφείο ένα άτομο για να το λειτουργεί ανεπίσημα, δίχως να είναι γνωστός ο τρόπος τοποθέτησής του, ενώ (πάλι σύμφωνα με πληροφορίες) ο κ. Περιφερειάρχης έχει αναθέσει σε ιδιώτη την οργάνωση του γραφείου».


Επισημαίνει στη συνέχεια ότι ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Σιμιτσής δήλωσε τον Μάιο του 2019 τα εξής: «Η περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει κλειστό ένα μεγάλο γραφείο στις Βρυξέλλες».

Τέλος η Παράταξη ερωτά εάν «υπάρχει ενιαία γραμμή των συνδιοικούντων Μέτιου και Σιμιτσή στο θέμα λειτουργίας ή μη του γραφείου της Περιφέρειας και εάν γνωρίζει ο κ. Μέτιος τις αντιρρήσεις του κ. Σιμιτσή για τη λειτουργία του γραφείου».


Επίσης ζητάει να γίνει ο απολογισμός της όποιας δράσης του γραφείου, το σχέδιο λειτουργίας του και τα όποια έξοδά του.

Σχετικά άρθρα

Απάντηση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας στον Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο για ΤΕΡΝΑ

Kavala 247

Δωρεάν εργαστήριο για γυναίκες δημιουργούς από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης

Kavala 247

Μ. Στρούμπα: «Εγχείρημα kookoonari – Στόχος: Τα μηδενικά απορρίμματα»

Kavala 247

Δ. Χαρίτου: Θέματα της Ροδόπης στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Υποδομών

Kavala 247

Μ. Βασιλειάδης: Εθελοντική ιχνηλάτηση και τεστ για covid-19 στους μαθητές

Kavala 247

Κομοτηνή: Βλέπουν ξανά το σεντούκι της γιαγιάς

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα