Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Κομοτηνή: Ο εγκλεισμός στο σπίτι λόγω καραντίνας αύξησε την πώληση πετρελαίου θέρμανσης

Παραγγελίες δύο και τρεις φορές σε πολυκατοικίες της Κομοτηνής παραδίδουν οι διανομείς πετρελαίου θέρμανσης. «Στις μεγάλες οικοδομές», διευκρινίzει ο Γιώργος Γκίκας. Τον συναντήσαμε το απόγευμα να παραδίδει την παραγγελία που του είχε δοθεί. Με γάντια, μάσκα και κρατώντας την απόσταση. «Παρά το γεγονός ότι δεν έκανε πολύ κρύο στην περιοχή μας», παρατηρήσαμε, για να τον ακούσουμε να προσθέτει, «κι όμως, η παραμονή στο σπίτι απαιτεί ζεστούς χώρους.»

«Σημειώνεται κίνηση λόγω του κορονοϊού. Κάθονται μέσα στα σπίτια, είναι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι, είναι και τα παιδιά, οπότε ο χώρος τους πρέπει να είναι ζεστός.»

Στα 83 λεπτά το λίτρο, πέρυσι τέτοια εποχή το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούνταν πιο ακριβά. Αποτελεί και αυτό μια μικρή βοήθεια για το καταναλωτικό κοινό. Οι επαγγελματίες διανομείς παρακολουθούν τις προβλέψεις των μετεωρολόγων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Πρέπει να κάνει χειμώνα», λέει ο κ. Γκίκας και διευκρινίζει «όχι για την αύξηση των δικών μας πωλήσεων, αλλά γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό. Χειμώνα περνάμε, δεν περνάμε καλοκαίρι.»

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας; «Δε γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να φοράμε τη μάσκα, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Να προσέχουμε όλοι, ο κορονοϊός είναι επικίνδυνος», τονίζει, και σπεύδει να ευχηθεί «να είναι το 2021 καλύτερο από το 2020».

ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Ε. Μπατζακίδου: Έσοδα στα ηλεκτρονικά βιβλία για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Thomas Kavala 247

Κομοτηνή: Επίσκεψη κλιμακίου Υπουργείου Υποδομών στο Μαυρομάτι

Thomas Kavala 247

Κομοτηνή: Χιλιάδες ώρες προσφοράς από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

Thomas Kavala 247

ΕΟΔΥ: 11 νέα κρούσματα στη Ροδόπη και 1 στην Ξάνθη

Thomas Kavala 247

Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής: Απαράδεκτες οι συνθήκες εργασίας για τους διανομείς

Thomas Kavala 247

Ν.Χαρδαλιάς: Έκκληση στους κατοίκους των δήμων Κομοτηνής και Μαρωνείας – Σαπών να είναι προσεκτικοί

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα