Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Κομοτηνή; Πρόγραμμα επιμόρφωσης αστυνομικών για την ενδοοικογενειακή βία

Κομοτηνή;-Πρόγραμμα-επιμόρφωσης-αστυνομικών-για-την-ενδοοικογενειακή-βία

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης αστυνομικού προσωπικού με αντικείμενο το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και την προστασία των θυμάτων, διοργανώθηκε, μέσω τηλεκπαίδευσης, το διήμερο 28 & 29 Σεπτεμβρίου.

Το εκπαιδευτικό – επιμορφωτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν αστυνομικοί που στελεχώνουν τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, καθώς και αστυνομικοί που εκτελούν καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας σε υφιστάμενα Αστυνομικά Τμήματα.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η επιμόρφωση του αστυνομικού προσωπικού, με στόχο τον εξειδικευμένο και αποτελεσματικό χειρισμό των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, την προστασία και υποστήριξη των θυμάτων.

Ομιλητές – εισηγητές στο επιμορφωτικό πρόγραμμα ήταν:

ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Θράκης κ. Τσόγκας Λάμπρος,


η επίκουρη καθηγήτρια νομικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μέλος του δικηγορικού συλλόγου Κομοτηνής κα Αποστολίδου Άννα


η αναπληρώτρια καθηγήτρια νομικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κα Συκιώτου Αθανασία και


η Αστυνόμος Β΄ Πασά Γεωργία, εκπρόσωπος του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, με σκοπό την ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού.

Σχετικά άρθρα

Ένα θετικό κρούσμα από 390 τεστ COVID 19 στην Ροδόπη

Kavala 247

Ψήφισμα δημάρχων Αν. Μ.Θράκης για το κλείσιμο συνοριακών σταθμών

Kavala 247

Στην Αρμενική κοινότητα Κομοτηνής ο Μητροπολίτης

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα