30 C
Θάσου
9 Αυγούστου 2020
Κομοτηνή

Κομοτηνή: Στο πλευρό των σχολικών καθαριστριών ο Γ. Λεβέντης

Κομοτηνή:-Στο-πλευρό-των-σχολικών-καθαριστριών-ο-Γ.-Λεβέντης

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών που εργάζονται ως καθαρίστριες των σχολείων χωρίς όρους και προϋποθέσεις ζητά ο κος Γιάννης Λεβέντης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής θέτοντας και το αίτημα για επιπλέον προσλήψεις που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες για ασφαλή και καθαρά σχολεία. Λέγοντας επίσης «όχι» στα εργολαβικά «δουλεμπορικά», όπως τα ονομάζει, συνεργεία στα σχολεία.
«Ήμασταν η μόνη παράταξη που στηρίξαμε το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου όπως κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου επέλεξε να στηρίξει το ψήφισμα που κατατέθηκε από την Δημοτική αρχή και το οποίο για εμάς έχει σοβαρές ελλείψεις. Ως προς τα αιτήματα που θέτουν οι ίδιες οι καθαρίστριες για παράδειγμα δεν γίνεται καθόλου μνεία για προσλήψεις.»¨δήλωσε ο κος Γιάννης Λεβέντης στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».
Σύμφωνα με τον κο Λεβέντη, το ερώτημα το δικό που θέτει η παράταξή του είναι αν επαρκούν οι 54 εργαζόμενοι στο χώρο της καθαριότητας για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των σχολικών μονάδων; «Η απάντηση είναι προφανής και είναι όχι! Πέρα από το ότι έχουν συγκεκριμένο ωράριο, μισθούς που ξεκινούν από 90 ευρώ και χωρίς να γνωρίζουν αν θα έχουν αύριο εργασία ή όχι. Ενώ ταυτόχρονα είναι εκτεθειμένες στον κορονοϊό και περιμένουν πότε θα παρατείνει η κυβέρνηση τις συμβάσεις τους για ένα ή δύο χρόνια.» δήλωσε σημειώνοντας πως υπάρχει και ένα αίτημα σχετικά με τα εργολαβικά συνεργεία το οποίο μπήκε από τους εργαζόμενους το οποίο και το στηρίζει. «Κάποιοι διαφώνησαν γιατί περιέχει χαρακτηρισμούς, δηλαδή τα αναφέρει σαν «δουλεμπορικά», τα εργολαβικά συνεργεία. Εμείς θεωρούμε ότι δεν είναι χαρακτηρισμός που έχει να κάνει με κάποιον συγκεκριμένο εργολάβο. Είναι κάτι το οποίο είναι γνωστό το τι συμβαίνει στις συγκεκριμένες εργολαβίες τόσο στο Νομό και στο Δήμο μας όσο και πανελλαδικά.»
Όπως σημείωσε ο κος Λεβέντη, είναι ένα γενικό αίτημα των καθαριστριών το οποίο στηρίζει σημειώνοντας: «Να μην ξεχνάμε ότι ο Δήμος μας είναι ο πρώτος που εφάρμοσε τη σχετική πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τους εργολάβους καθαριότητας. Γι αυτό το λόγο θεωρούμε ότι δεν υπήρχε η σχετική μνεία που ήθελαν οι εργαζόμενοι στο ψήφισμα του Δήμου μας.»
Φώτο: Ο κος Γιάννης Λεβέντης στο πλευρό των καθαριστριών ρεπορτάζ-κείμενο- φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την Αγία Σοφία

Kavala 247

Ο Πρόξενος της Ουκρανίας στην Κομοτηνή

Kavala 247

Διατήρηση υποχρεωτικών δημοσιεύσεων στον τοπικό Τύπο ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Ειδήσεις, νέα και όλη η έκτακτη επικαιρότητα από το kavala247. Ενημερωθείτε άμεσα για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Καβάλα, Θάσο, Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα