Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Καβάλα

Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου για εξελίξεις στο χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων

Διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων από ενιαίο κρατικό φορέα με προτεραιότητες την πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων, την προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή και την επιλογή κατάλληλου μείγματος σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης και επεξεργασίας, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της για τις επιπτώσεις που θα έχει στην τσέπη των λαϊκών νοικοκυριών του νησιού η ιδιωτικοποίηση της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, «οι ευθύνες όλων των Δημοτικών Αρχών που διαχειρίστηκαν τα ζητήματα των αποβλήτων είναι διαχρονικές καθώς αντιμετώπιζαν τα απορρίμματα ως εμπόρευμα και τη διαχείριση τους ως πεδίο κερδοφορίας».

«Οι εργαζόμενοι στον Δήμο, ο λαός του νησιού όχι μόνο δεν έχει να περιμένει κάτι θετικό από αυτή την εξέλιξη, αλλά ανοίγει και έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο παραπέρα ιδιωτικοποίησης και υπονόμευσης των υπηρεσιών» τονίζει, συμπληρώνοντας πως η εξέλιξη αποτελεί νέο χαράτσι που θα πληρώσουν οι πολίτες μέσω των τελών καθαριότητας.

Σχετικά άρθρα

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή υδροδότησης

Maria Kavala247

Καβάλα: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Thomas Kavala 247

Δράμα: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής

Thomas Kavala 247

Καβάλα: Εξιχνίαση κλοπών οχημάτων

Thomas Kavala 247

Δράμα: Επίσκεψη για το νέο έτος του αντιπεριφερειάρχη στον δήμο Παρανεστίου

Thomas Kavala 247

Καβάλα: Ικανοποίηση για απαλλαγή τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου-«Αιφνιδιασμός» από το νέο «lock down»

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα