Σέρρες

Λ. Μενδώνη: Τον Σεπτέμβριο η Α’φάση εργασιών στον Τύμβο Καστά

Απόλυτα ικανοποιημένη από την πορεία των μελετών  για τον τύμβο  Καστά στην Αμφίπολη,  δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την επίσκεψή της το απόγευμα της Παρασκευής στο ταφικό μνημείο.

Η κ. Υπουργός επεσήμανε  ότι γύρω  στις 15 Ιουλίου θα εισαχθούν στο ΚΑΣ οι δυο μελέτες οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την πρώτη φάση των εργασιών οι οποίες εκτιμάται να ξεκινήσουν, αφού γίνουν οι διαδικασίες οι διαγωνιστικές και  δημοπράτησης των έργων, περί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.  «Είμαστε εδώ, στο τύμβο Καστά -δήλωσε η κ.Υπουργός Πολιτισμού – γιατί έπρεπε να δούμε την πορεία των μελετών οι οποίες  εκπονούνται όλο αυτό το διάστημα, και να δούμε  την εφαρμογή τους στο πεδίο και τους χρόνους που θα χρειαστούν, προκειμένου να εγκατασταθούν τα εργοτάξια. Τα πράγματα  έχουν προχωρήσει εντός χρονοδιαγράμματος, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι.   Γύρω  στις 15 Ιουλίου θα εισαχθούν στο ΚΑΣ οι δυο μελέτες οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την πρώτη φάση των εργασιών. Ελπίζουμε να ξεκινήσουν, αφού γίνουν όλες οι διαδικασίες οι διαγωνιστικές  και οι δημοπρατήσεις των έργων, να ξεκινήσουν περί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου» .

Αρχές του 2022 επισκέψιμος ο Λόφος Καστά από ειδικές ομάδες

Το εξαιρετικής ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας ταφικό μνημείο  θα είναι επισκέψιμο το Α’ τρίμηνο του 2022, από ομάδες ειδικού κοινού που θέλουν να μπουν εντός του τύμβου για να μελετήσουν συγκεκριμένε πράγματα, να έχουν εικόνα, διευκρίνισε η κ. Μενδώνη.

Αρχίζουν αρχαιολογικοί καθαρισμοί στον Λόφο 133

Σχετικά με τον  παρακείμενο του Τύμβου Καστά, Λόφο 133  τόνισε πως θα ξεκινήσει να τον διερευνά με αρχαιολογικούς καθαρισμούς η εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών. Ήδη  έχουν τις σχετικές εγκρίσεις και πιστώσεις και μόλις γίνει ο θερισμός από τους αγρότες θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ολοκληρώνονται τα έργα στην Ακρόπολη της Αρχαίας Αμφίπολης

Στην τελική φάση της ολοκλήρωσής του βρίσκεται το έργο που αφορά την Χριστιανική Ακρόπολη της Αρχαίας Αμφίπολης, «Νομίζω μέσα στον Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο, είναι ενταγμένο στο πλαίσιο του INTERREG, εκτελείται από την Δ/νση Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου, διαμορφώνεται ο χώρος και θα είναι απολύτως επισκέψιμος και για άτομα με κινητικά προβλήματα. Η Ακρόπολις αναδεικνύεται ιδιαίτερα, ο χώρος των παλαιοχριστιανικών βασιλικών πάρα πολύ σημαντικά και παράλληλα ο Δήμος έχει αναλάβει στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος να διαμορφώσει ένα πληροφορικό κέντρο μέσα στην Αμφίπολη που και αυτό είναι απολύτως προχωρημένο» είπε χαρακτηριστικά η κ. Υπουργός Πολιτισμού επισημαίνοντας πως η Παλαιοχριστιανική φάση της Αμφίπολης είναι πάρα πολλή σημαντική και δεν την έχουμε σε πάρα πολλούς χώρους.

Σχετικά άρθρα

ΚΚΕ Ηράκλειας: «Όχι παύση της 24ωρης λειτουργίας του Κ. Υ. Στρυμονικού»

Kavala 247

Σέρρες: Πέμπτος νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Kavala 247

Μ. Ασημακόπουλος: «Τα καλύτερα χιλιόμετρα του Μαραθωνίου στο Νοσοκομείο Σερρών»

Kavala 247

Σέρρες: Καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Kavala 247

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ο όμιλος των Σερραϊκών ομάδων

Kavala 247

Βισαλτία Σερρών: Άρπαξε από ηλικιωμένο 30.000 ευρώ

Kavala 247