Καβάλα 24/7 – Όλα τα Νέα, Ειδήσεις, Αθλητικά, Πολιτισμός από την Καβάλα, Θάσο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σέρρες.
Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: Γιατί αποκλείστηκαν τα μνημεία μας από τις πολιτιστικές διαδρομές του Υπ. Πολιτισμού;

Μάκης-Παπαδόπουλος:-Γιατί-αποκλείστηκαν-τα-μνημεία-μας-από-τις-πολιτιστικές-διαδρομές-του-Υπ.-Πολιτισμού;

Το Υπουργείο Πολιτισμού απέκλεισε όλα τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής μας από τις πολιτιστικές διαδρομές “Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου” και “Πολιτιστική Εγνατία Οδός”, που το ίδιο το Υπουργείο σχεδιάζει με σκοπό την προβολή και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Καβάλας θα χάσει μία σημαντική ευκαιρία δικτύωσης, προβολής και αξιοποίησης του Μνημείου UNESCO των αρχαίων Φιλίππων, του Βαπτιστηρίου της Λυδίας και της Αρχαίας Εγνατίας, αλλά και άλλων μνημείων της περιοχής μας, με απώλειες στην πολιτιστική και τουριστική ανάδειξη του τόπου μας και την προσέλκυση επισκεπτών.

Αναρωτιόμαστε: ο Δήμαρχος Καβάλας δεν γνώριζε όλο αυτό το διάστημα τη συγκεκριμένη δράση, ώστε να κινητοποιηθεί και να ενταχθούν τα μνημεία του Δήμου μας στις πολιτιστικές διαδρομές της χώρας;

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να καθορίσουμε την αντίδρασή μας απέναντι στην απόφαση του Υπουργείο Πολιτισμού.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Σχετικά άρθρα

Μειώθηκαν σε δύο οι κλινικές covid στο Νοσοκομείο Καβάλας

Thomas Kavala 247

Επαναλειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία στο Νοσοκομείο Καβάλας

Thomas Kavala 247

Δήμος Καβάλας | Ενημέρωση για την ελεγχόμενη στάθμευση

Eleni Kavala247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα