Αθλητισμός

Μαυρωτάς: «Είμαστε από τα πιο αυστηρά κράτη στα υγειονομικά πρωτόκολλα» (video)

Μαυρωτάς:-«Είμαστε-από-τα-πιο-αυστηρά-κράτη-στα-υγειονομικά-πρωτόκολλα»-(video)

O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς μίλησε στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αναβολές που δημιουργεί στην διεξαγωγή των αγώνων η πανδημία του κορονοϊού, αλλά και στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που οφείλει να εφαρμόσει η ΓΓΑ για την ασφάλεια των αθλητών και των ομάδων.


Μεταξύ άλλων είπε ο κ. Μαυρωτάς:

«Υπάρχουν συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία τα έχουν αναρτήσει και στη ΓΓΑ. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε το επόμενο διάστημα με τον κορονοϊό, όμως το θέμα είναι να μην μας τρομάζουν όταν εμφανίζονται κάποια κρούσματα στις ομάδες, αλλά να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Είχαμε τώρα δύο περιπτώσεις με αρκετά κρούσματα σε Άρη και Απόλλωνα και έτσι αναβλήθηκαν οι αγώνες τους. Να ξέρετε ότι όλες οι ομάδες περνάνε από προληπτικό έλεγχο κάθε εβδομάδα. Εκτός αυτού υπάρχουν και έλεγχοι την προηγούμενη ημέρα κάθε αγώνα, όπως έγινε με τον Απόλλωνα. Είμαστε από τα πιο αυστηρά κράτη στο θέμα αυτό, της ασφάλειας.


Σε εμάς σε περίπτωση που βρεθούν σε έλεγχο τρεις και πάνω παίκτες θετικοί στον κορονοϊό ο αγώνας πρέπει να αναβάλλεται. Για παράδειγμα στην Πορτογαλία πρέπει να βρεθούν επτά παίκτες για να αναβληθεί ο αγώνας, ή στη Γαλλία τέσσερις. Έχουμε από τα πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα σε επίπεδα ασφάλειας. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μεταξύ ασφάλειας και λειτουργικότητας, δηλαδή να μπορούμε να παίζουμε τα παιχνίδια, αλλά με ένα επίπεδο ασφάλειας και πάνω

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα

Στην Αθήνα ο Γκαρσία για την ΑΕΚ

Kavala 247

O Γ. Μαυρωτάς στην τηλεδιάσκεψη των γ.γ. Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Kavala 247

Ο Παπαγιαννάκης πρωταθλητής Αντοχής στους Παίδες

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.