Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Οικονομία

Μείωση ενοικίου: Στις 18/1 η καταβολή της αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες για τον Νοέμβριο (video)

Σε ό,τι αφορά στην καταβολή αποζημιώσεων για τα μειωμένα ενοίκια, την ερχόμενη Δευτέρα 18/1, θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων το 50% της απώλειας που είχαν υποστεί για τον μήνα Νοέμβριο, ενώ επιδίωξη είναι, στις 15 Φεβρουαρίου να πληρωθούν, το 50% της απώλειας που είχαν υποστεί για τον μήνα Δεκέμβριο. Όσον αφορά στα ενοίκια που δεν θα καταβληθούν τον Ιανουάριο, και με τα οποία οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν με το 80% του αρχικού ενοικίου, στόχος είναι, σύμφωνα και με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα  να καταβληθεί η αποζημίωση τον Φεβρουάριο. Η επιτάχυνση συνδέεται με το γεγονός, πως πλέον ο ιδιοκτήτης δεν χρειάζεται επιβεβαίωση για τη μείωση του ενοικίου από την πλευρά του ενοικιαστή, όπως γινόταν προηγουμένως και η διαδικασία γίνεται ακόμη πιο εύκολη.

Διευκρινίσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν σε μείωση των μισθωμάτων και την αποζημίωση των εκμισθωτών έδωσε με εγκύκλιό της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ)

Στην ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ, επισημαινόταν ιδιαίτερα, η ανάγκη για «Αμεση αλλαγή στη φόρμα υποβολής των δηλώσεων COVID με αυτόματη Online αναγνώριση και επιβεβαίωση, κατά τη διαδικασία πληκτρολόγησης, του μισθωτή ως δικαιούχου της μείωσης (και συνεπώς του εκμισθωτή ως δικαιούχου της αποζημίωσης), και αυτόματη εκκαθάριση της δήλωσης COVID χωρίς να απαιτείται αποδοχή από τον μισθωτή. Με την αλλαγή αυτή ο εκμισθωτής θα γνωρίζει αυτόματα αν η δήλωσή του ενοικιαστή του περί δικαιώματος μείωσης του ενοικίου είναι αληθής, και συνεπώς αν ο ίδιος έχει δικαίωμα σε αποζημίωσή του από το Κράτος».

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Σχετικά άρθρα

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου

Thomas Kavala 247

Επιδεινώθηκε το έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2020

Thomas Kavala 247

Στα 17,8 δισ. ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα του Προϋπολογισμού το 2020

Thomas Kavala 247

Πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας από Δευτέρα – Πελάτες με το… τετραγωνικό

Thomas Kavala 247

Π. Σταμπουλίδης: Από την Δευτέρα θα επαναλειτουργήσει το click away

Thomas Kavala 247

Τα σενάρια για το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Την Παρασκευή οι αποφάσεις

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα