Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Μια μικρή silicon valley εντός της ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Μια-μικρή-silicon-valley-εντός-της-ΒΙΠΕ-Κομοτηνής

Μια μικρή silicon valley εντός της ΒΙΠΕ Κομοτηνής σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας με το ΔΠΘ οραματίζεται το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης. «Το ΕΒΕ Ροδόπης ήταν πάντα πρωτοπόρο στις προτάσεις που κατέθετε και στις παλιές Επιτροπές για τη Θράκη», υπενθυμίζει ο πρόεδρος του, Νίκος Αγγελίδης, και σημειώνει ότι πάντα δίνεται ένα συνοπτικό σημείωμα με τις προτάσεις του Επιμελητηρίου σε όλους τους επισκέπτες.
Στην τελευταία συνάντηση με την πρόεδρο και τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης το συνοπτικό σημείωμα συνοδευόταν από μια μελέτη για τις Βιομηχανικές Περιοχές της χώρας. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», ο κ. Αγγελίδης λέει ότι από το υπόμνημα που κατέθεσαν στην Διακομματική Επιτροπή, σε αυτή την πρώτη επαφή δεν άφησαν έξω κανένα θέμα, αντιθέτως «αναλύσαμε τομεακά και εστιάσαμε στο κάθε θέμα ξεχωριστά… Όλα αυτά καταλήγουν σε μια πρόταση για το δίπολο Αλεξανδρούπολης- Κομοτηνής και όπως αυτό διαμορφώνεται ανάμεσα στην Αλεξανδρούπολη που έχει τα τέσσερα σημεία που την κάνουν κόμβο. Δηλαδή: Αεροδρόμιο, Σιδηρόδρομο, Εγνατία, Λιμάνι. Και το συνδέουμε με την Βαλκανική Ενδοχώρα μέσω του ΚΑ Κομοτηνής – Νυμφαίας λέγοντας ότι σε αυτό το δίπολο γύρω από το οποίο αναπτυξιακά πρέπει να στηθεί όλο το επόμενο project της Θράκης λείπει ένα κομμάτι του παζλ. Αυτό το κομμάτι είναι ίσως μια ζώνη Οικονομική Επιχειρηματική Ειδικού Σκοπού, ένας χώρος στον οποίο θα μπορέσουμε να συνθέσουμε όλο εκείνο το όραμα που έχουμε για το είδος της ανάπτυξης, το πού το πάμε και με ποιον σκοπό. Αυτός προτείνεται να είναι η ΒΙΠΕ Κομοτηνής».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ η ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής συνδεδεμένη με το ΔΠΘ θα προσπαθήσει να φτιάξει έναν χώρο που προάγει την υψηλή τεχνολογία. «Είναι ένα όραμα να φτιάξουμε έναν χώρο που θα δίνει το νέο είδος επιχειρηματικότητας που συνδυάζεται με την υψηλή τεχνολογία. Οι επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας δεν είναι πια στις δυνατότητες μας, πάμε σε επιχειρήσεις εντάσεως κεφαλαίου.» καταλήγει ο κ. Αγγελίδης.
ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Δ. Χαρίτου: Αναγκαία προϋπόθεση για την υγειονομική προστασία η καθαριότητα των σχολικών μονάδων

Kavala 247

Ξάνθη: Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής και Τέχνης

Kavala 247

»Back to School» με τον Δήμο Κομοτηνής

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα