Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Επιστήμη

Μ. Γκάγκα: Δεν ανησυχούμε για τη μετάλλαξη του ιού, το εμβόλιο μας καλύπτει (video)

Για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, τις επιπτώσεις, την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, αλλά και για το αναμενόμενο άνοιγμα των σχολείων μίλησε στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ η διευθύντρια πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Η γιατρός υποστήριξε πως η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού δεν φαίνεται να είναι περισσότερο επικίνδυνη και γι’ αυτό δεν ανησυχεί ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα. Αυτό που τους απασχολεί είναι ο ρυθμός μεταδοτικότητας αυτού του νέου στελέχους, ο οποίος φαίνεται να είναι μεγαλύτερος. Η κα. Γκάγκα αναφέρθηκε και στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου, αναφέροντας πως δεν επηρεάζεται από τη νέα μετάλλαξη. Ωστόσο, υποστήριξε πως στην περίπτωση που φανεί ότι χρειάζεται να τροποποιηθεί η σύσταση του εμβολίου, η βιομηχανία έχει ειδοποιήσει πως μια τέτοια αλλαγή μπορεί να καλυφθεί εντός έξι εβδομάδων.

Όσον αφορά τα σχολεία, η γιατρός εξέφρασε τις ελπίδες της για το άνοιγμά τους. Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε για το click away και αν θεωρείται αιτία διασποράς του ιού, υποστήριξε πως η μετάδοση σε ανοιχτούς χώρους, όπου το άτομα φορούν μάσκες και τηρούν τις αποστάσεις, είναι ελάχιστη.

Η μεγαλύτερη πρόκληση και συνάμα φόβος των υγειονομικών ήταν η περίοδος των εορτών. Ο αριθμός των κρουσμάτων και η ανάγκη για νοσηλεία είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν και τη σταδιακή άρση των μέτρων. Σύμφωνα με την κα Γκάγκα, οι επόμενες 15 ημέρες είναι πολύ σημαντικές και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση η γιατρός φάνηκε αρκετά αισιόδοξη, αναφέροντας πως αν τηρήσουμε για λίγο ακόμη τα μέτρα και με τη βοήθεια του εμβολιασμού πιθανότατα μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση.

Σχετικά άρθρα

Τα ζώα που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό (video)

Thomas Kavala 247

Οι εργαζόμενοι της Google ίδρυσαν συνδικάτο

Thomas Kavala 247

COVID-19: Ερευνητές αναπτύσσουν εμβόλιο νανοσωματιδίων μιας δόσης

Thomas Kavala 247

Πολύ συχνότερο το ντελίριο και το κώμα στους ασθενείς με Covid-19 στις ΜΕΘ πολλών χωρών

Thomas Kavala 247

Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός εξελίσσεται κανονικά – Μέσα στον Ιανουάριο τα εμβόλια της Moderna

Thomas Kavala 247

Θ. Τρύφων: Δεν υπάρχει καμιά εταιρεία στην Ελλάδα να παράγει εμβόλια (audio)

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα