Μπελέρης Ευρωβουλή 2024: Πανηγυρίζουν στη Χειμάρρα

Μπελέρης Ευρωβουλή 2024: "Ένα μήνυμα όχι μόνο για τη Χειμάρρα αλλά όλη την Ελλάδα"

Ιούν 10, 2024 - 00:00
 0  7
Μπελέρης Ευρωβουλή 2024: Πανηγυρίζουν στη Χειμάρρα

Η ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα της Αλβανίας πανηγυρίζει μετά τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024 και τη διαφαινόμενη εκλογή του Φρέντη Μπελέρη, καθώς έως τώρα βρίσκεται στην 3η θέση των ευρωβουλευτών που αναμένεται να εκλέξει η ΝΔ. Με την ανακοίνωση των ονομάτων, το Open συνδέθηκε απευθείας με τη Χειμάρρα, όπου η οικογένεια του Φρέντη Μπελέρη, υποψήφιου ευρωβουλευτή, και άτομα της ελληνικής μειονότητας είχαν μαζευτεί για να γιορτάσουν την εκλογή του.

Η πιο στενή συνεργάτιδα του Φρέντη Μπελέρη ανέφερε αρχικά: «Είναι αισιόδοξος, αλλά αγχωμένος, και ελπίζει για το καλύτερο. Είναι συγκρατημένος και έχει ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν είναι όπως είναι όλοι οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, θα παραμείνει έγκλειστος». Ο ίδιος ανέφερε ότι θα απευθύνει μήνυμα σήμερα το βράδυ μέσα από τις φυλακές. Ένα μήνυμα όχι μόνο για τη Χειμάρρα αλλά όλη την Ελλάδα.

Αναφορικά με το αν ο Φρέντης Μπελέρης θα βγει από τη φυλακή, σε περίπτωση που θα πρέπει να δώσει το «παρών» όπου θα απαιτείται, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει πια διαδικασία ορκωμοσίας ευρωβουλευτών. Ωστόσο, πραγματοποιείται μία συνέλευση στις 16 Ιουλίου, όπου θα χρειαστεί ειδική άδεια για να παραστεί.