Οικονομία

Νέα έξοδο στις αγορές με 15ετές ομόλογο προετοιμάζει η Αθήνα

Σε επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον Ιανουάριο του 2020 προχωρά ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου. Πριν από λίγο ανακοινώθηκε στις αρμόδιες αρχές ότι την έκδοση θα συντονίσουν οι BNP Paribas, Commerzbank, Goldman Sachs, ΗSBC και JP Morgan.

Ο αρχικός 15ετής τίτλος είχε εκδοθεί στο τέλος Ιανουαρίου του 2020 και «ωριμάζει» στις 4 Φεβρουαρίου του 2035. Το κουπόνι δανεισμού είχε διαμορφωθεί στο 1,875% και στόχος του ΟΔΔΗΧ και του υπουργείου Οικονομικών είναι να εξασφαλίσει χαμηλότερο επιτόκιο προκειμένου η ελληνική πλευρά να εκμεταλλευτεί την πολύ ευνοϊκή συγκυρία που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στις αγορές.

Από την προηγούμενη εβδομάδα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου που συνιστά και σημείο αναφοράς έχει υποχωρήσει σε νέα ιστορικά χαμηλά με αποτέλεσμα να κινείται κάτω από το 0,8%.

«Στόχος μας είναι να καταφέρουμε χαμηλότερο επιτόκιο από το 15ετές ομόλογο που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 που ήταν στο 1,91%» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενημερώνοντας την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την δεύτερη έξοδο της χώρας στις αγορές με την έκδοση 15ετούς ομολόγου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπογράμμισε ότι εκτός από τα 15ετή ομόλογα , «η χώρα μας έχει βγει στις αγορές με επιτυχία και έχει καταφέρει να δανειστεί συνολικά 14 δισ. ευρώ, με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια που, σε πολλές περιπτώσεις, ήταν το 1/3, από αυτό των προηγούμενων ετών»

«Προσδοκούμε» είπε ο υπουργός, και για το νέο 15ετές ομόλογο, να καταφέρουμε να έχει ένα χαμηλότερο επιτόκιο από εκείνο της έκδοσης του Φεβρουαρίου του 2020 καθώς θα είναι «ένα ακόμα δείγμα της εμπιστοσύνης των αγορών στην ελληνική οικονομία»

Πηγή ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα

Σκυλακάκης: Διευρυμένη θα είναι η τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής (video)

Kavala 247

Ηράκλειο: Επανεκκίνηση της κρουαζιέρας με ασφάλεια – Από τις λίγες χώρες που ωφελούνται η Ελλάδα

Kavala 247

Τρίπολη: Το αναπτυξιακό σχέδιο της μεταλιγνιτικής εποχής ανάλυσε ο Κ. Μουσουρούλης

Kavala 247

Κ. Μητσοτάκης: Ευκαιρία για ριζική μεταστροφή της εθνικής οικονομίας το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης (video)

Kavala 247

Απαλλάσσονται οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες από το τέλος επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019

Kavala 247

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα