Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Οικονομία

Ν. Παπαθανάσης: Έρχεται στήριξη στις μικρές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις

Ν.-Παπαθανάσης:-Έρχεται-στήριξη-στις-μικρές-και-τις-πολύ-μικρές-επιχειρήσεις

Όλοι οι επαγγελματίες να είναι σίγουροι ότι η Κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να τους στηρίζει, επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και τον Αλφόνσο Βιτάλη και ερωτηθείς αν θα υπάρξει κάποια στήριξη για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που λόγω των νέων μέτρων στην Περιφέρεια Αττικής κλείνουν στις τα μεσάνυχτα τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά τους (Μίνι Μάρκετ, Περίπτερα, Κάβες κ.α)

Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η πολιτεία θα συνεχίζει να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις . Υπάρχει λοιπόν η επιστρεπτέα προκαταβολή που θα λάβουν οι επιχειρήσεις εκ νέου που έχουν μείωση τζίρου και τα χρηματοδοτικά προγράμματα το ΤΕΠΙΧ 2 και το εγγυοδοτικό. Παράλληλα έχουν χρηματοδότηση για την κάλυψη του τζίρου τους. Όλοι οι επαγγελματίες να είναι σίγουροι ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να τους στηρίζει, επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης.

Αναφερόμενος στον Αναπτυξιακό Νόμο σημείωσε ότι υπάρχουν δύο προγράμματα που «τρέχουν». Το ένα αφορά πολύ μικρές επιχειρήσεις που μπορούν να κάνουν αίτηση με ένα επενδυτικό σχέδιο, για να πάρουν ενισχύσεις από τον αναπτυξιακό νόμο. Όπως είπε ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης μπορούν να ενταχθούν στην ανάλογη κατηγορία. Δουλεύουμε με ταχείες διαδικασίες να ενταχθούν οι επιχειρήσεις στα προγράμματα αυτά.

Πρόσθεσε ότι μελετάμε παράλληλα και άλλα εργαλεία ώστε να στηρίξουμε τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας είναι ο μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανέρχονται στο 97% της ελληνικής οικονομίας και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με αφορμή και την επίσκεψη Πομπέο, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στο επίπεδο τεχνολογίας και έρευνας δείχνει ότι μπορεί η Ελλάδα να γίνει αυτό που ήδη διαφαίνεται, με καινοτομίες σε πολλές περιοχές της. Πρόσθεσε ότι υπάρχει αμερικανικό ενδιαφέρον και για τα ναυπηγεία Σαλαμίνας.

Σχετικά άρθρα

Μητσοτάκης: Η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ είναι συμπαγής-Η Τουρκία να εγκαταλείψει τα νέο-οθωμανικά της όνειρα (video)

Kavala 247

Λύση στο πρόβλημα της φορολόγησης των αναδρομικών των συνταξιούχων (video)

Kavala 247

Γερμανία: Προχωρά το σχέδιο διάσωσης της LUFTHANSA ύψους 9 δισ. ευρώ (video)

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα