Κομοτηνή Χωρίς κατηγορία

Οι Πρόεδροι ΟΕΒΕΣ Ξάνθης και Ροδόπης στον περιφερειάρχη Αν.Μ.Θράκης

Οι Πρόεδροι των ΟΕΒΕΣ Ξάνθης και Ροδόπης, κκ Τσιακίρογλου Μαίρη και Βαφειάδης Ανέστης επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χρήστο Μέτιο, με αφορμή τη νέα επιδημιολογική κρίση που έχει εμφανισθεί στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης και τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. Του εξέθεσαν την κατάσταση στο χώρο των επιχειρήσεων και «την ιδιαίτερα ανησυχητική πτωτική πορεία της αγοράς, όπως αυτή αποτυπώνεται αντιστρόφως ανάλογα προς την υγειονομική κρίση» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των δύο προέδρων των Ομοσπονδιών.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη να παρέμβει άμεσα ώστε να παραταθούν και να ενισχυθούν τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών για το επόμενο χρονικό διάστημα.»
Κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα των θέσεών που αφορά στα προτεινόμενα μέτρα στήριξης και επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά:
Στην διενέργεια καμπάνιας ηλεκτρονικής, έντυπης και με κάθε πρόσφορο μέσο προβολή της τοπικής αγοράς της Περιφέρειας των εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων εστίασης, όπως επίσης και
Στην επαναλειτουργία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ιδιαίτερα από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος (Σεπτέμβριο 2020 – Ιούνιο 2021) τηρώντας φυσικά όλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα covid-19, μια και το πανεπιστήμιο εκτός από πνευματικός φάρος είναι πυλώνας οικονομίας και ανάπτυξης για την περιοχή μας.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι θα ενεργήσει προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, ενώ σημείωσε ότι βρίσκεται σε εσωτερικό στάδιο επεξεργασίας πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από πόρους ΕΣΠΑ ύψους 25- 30 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Εκτός αποστολής για πειθαρχικό παράπτωμα ο Ινσούα

Kavala 247

Βρετανία: Δοκιμή εμβολίου «νέας επαναστατικής» τεχνολογίας σε ανθρώπους

Kavala 247

Αλλαγή σκηνικού με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους-Αναλυτική πρόγνωση

Kavala 247

Σήμερα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του ψευτογιατρού

Kavala 247

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για ελλείψεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Kavala 247

Απολογισμός από τον δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα