Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου στις πληγείσες περιοχές

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, επισκέφτηκε σήμερα τους οικισμούς Μαυρομάτι του Δήμου Κομοτηνής, Λοφάριο και Τσιφλικάκι του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, Μικρό Πιστό και Λύκειο του Δήμου Αρριανών, που επλήγησαν χθες από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και συνομίλησε με τους κατοίκους, τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, Ντίνο Χαριτόπουλο, τον αντιδήμαρχο Αρριανών, Αλή Ενγκίν, και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Λυκείου και Μαυροματίου.

Ο βουλευτής εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους πληγέντες και άκουσε από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους κατοίκους τα προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή πλημμύρα.

Σε δήλωση του ο βουλευτής ανέφερε: «Ακραία καιρικά φαινόμενα έντονων βροχοπτώσεων προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμών και το σπάσιμο αναχωμάτων, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ανθρώπινες και ζωές και να προκληθούν τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, στις υποδομές Δήμων όπως δίκτυα ύδρευσης, αντλιοστάσια, οδικό δίκτυο κ.α.


Είναι ανάγκη η κυβέρνηση να κηρύξει τη Ροδόπη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να κινητοποιηθεί άμεσα ο κρατικός μηχανισμός, όπως και οι μηχανισμοί της Περιφέρειας και των Δήμων, ώστε να στηριχτούν οικονομικά και να ανακουφιστούν οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Σχετικά άρθρα

Παρότρυνση του Δήμου Κομοτηνής για συμμετοχή στα τεστ κορονοϊού

Thomas Kavala 247

Κ. Κατσιμίγας: «Απαιτούνται αποστραγγιστικά έργα, καθαρισμός των ρεμάτων και εκπόνηση μελετών διαχείρισης τους»

Thomas Kavala 247

Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών: Πρόταση αντιπλημμυρικής προστασίας στην Διακομματική Επιτροπή

Thomas Kavala 247

Ροδόπη: Αγιασμός των υδάτων με μάσκα κι αποστάσεις (video)

Thomas Kavala 247

Συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι covid-19 σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής

Thomas Kavala 247

Δήμος Αρριανών: Νέα κρούσματα κορονοϊού από τους ελέγχους σε χωριά

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα