Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Μαγειρική

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να ξεπαγώσεις κρέας και κιμά

Πόσες φορές δεν έχεις γυρίσει βράδυ σπίτι και ενώ θέλεις να μαγειρέψεις το αγαπημένο σου ψητό ή μπιφτέκια, συνειδητοποιείς ότι ξέχασες να ξεπαγώσεις το κρέας; Δεν υπάρχει λόγος να σε πιάνει πανικός και να καταφεύγεις στη λύση του delivery, αφού υπάρχει τρόπος να ξεπαγώσεις το κρέας σε 15 λεπτάκια.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πλαστικές σακούλες τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο και ένα κατσαρολάκι με νερό. Τοποθετείς το κατεψυγμένο κρέας στα πλαστικά σακουλάκια και το σφραγίζεις. Βάζεις το νερό να ζεσταθεί και όταν φτάσει στους 60οC βάζεις μέσα και τα σακουλάκια με το κρέας, σβήνεις το μάτι και σκεπάζεις με το καπάκι της κατσαρόλας. Σε 15 λεπτά περίπου το κρέας έχει ξεπαγώσει!

Για τον κιμά πάλι, ιδανικά πριν τον καταψύξεις τον χωρίζεις σε μικρότερες μερίδες, τα πιέζεις να λεπτύνουν σαν πλάκες και τα τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη. Ο κιμάς σε πλάκες ξεπαγώνει απίστευτα γρήγορα συγκριτικά με την κλασική μεγάλη μάζα που είναι όταν το αγοράζεις από το κρεοπωλείο.

Σχετικά άρθρα

Φτιάξε για πρωϊνό υγιεινό smoothie bowl με μούρα και μπανάνα

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Γίγαντες φούρνου με θυμάρι και λεμόνια

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο γλυκόξινο

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κουραμπιέδες με βούτυρο

Thomas Kavala 247

Αυτά είναι τα Πρωτοχρονιάτικα φαγητά σε όλο τον κόσμο που φέρνουν τύχη

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένια σαντουιτσάκια με μαρμελάδα μπανάνα

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα