Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Παρότρυνση του Δήμου Κομοτηνής για συμμετοχή στα τεστ κορονοϊού

Κάλεσμα στους δημότες να αξιοποιήσουν τα δωρεάν τεστ που διενεργούνται με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλη τη χώρα, προκειμένου να συνδράμουν στην παρακολούθηση που γίνεται καθημερινά για τη διασπορά του κορονοϊού ανά περιοχή και την εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας», απευθύνει ο δήμος Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, καθημερινά διενεργούνται περίπου 20.0000 τεστ για Covid-19 από το δημόσιο σύστημα Υγείας σε άτομα που κατά κανόνα έχουν ιστορικό το οποίο αυξάνει την πιθανότητα να έχουν εκτεθεί στον ιό. Στόχος είναι ο αριθμός των ελέγχων να αυξηθεί σημαντικά, καθώς η εθνική στρατηγική προβλέπει την παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών μέσω της τυχαίας επιλογής 12.000 πολιτών καθημερινά.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, συμπληρώνουν μια «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19» στην ιστοσελίδα testing.gov.gr, όπου δίνονται και απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα. Από τη στιγμή που ένας πολίτης επιλέγεται μέσω κλήρωσης, ο έλεγχος πραγματοποιείται με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2.

Για τους δημότες Κομοτηνής οι έλεγχοι γίνονται σε:


211 ΕΜΑ, ΣΤΡΔΟ «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» 69100, ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΟΧΥΡΟ ΝΥΜΦΑΙΑΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ και


29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ , ΣΤΡΔΟ «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΒΙΚΤΩΡΑ» 69100, ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ 162, ΚΟΜΟΤΗΝΗ.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, τονίζει ότι «η συμμετοχή των πολιτών στους τυχαίους προληπτικούς ελέγχους είναι καθοριστικής σημασίας, προκειμένου να διαμορφωθεί μια καλή κατά το δυνατόν εικόνα για τη μετάδοση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα μέσα από την ανίχνευση της ασυμπτωματικής διασποράς. Όλοι οφείλουμε να επιδείξουμε αίσθημα ευθύνης». Ταυτόχρονα, εύχεται καλή χρονιά σε όλους τους δημότες, με την παρότρυνση να συνεχίσουν να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, και να φορούν μάσκα.

Σχετικά άρθρα

Δήμος Αρριανών: Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που βρίσκονται σε καραντίνα

Thomas Kavala 247

Θεσσαλονίκη: Στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου 2020

Thomas Kavala 247

Μητροπολίτης Κομοτηνής: «Ο κορονοϊός μας δίδαξε πόσο πολύτιμη είναι η ίδια η ζωή»

Thomas Kavala 247

Την άρση των μέτρων για το κλείσιμο των καταστημάτων στις 12 ζητάει το Επιμελητήριο Ροδόπης

Cristina Kavala247

Κ. Κατσιμίγας: «Απαιτούνται αποστραγγιστικά έργα, καθαρισμός των ρεμάτων και εκπόνηση μελετών διαχείρισης τους»

Thomas Kavala 247

Κ. Κλειτσιώτης: Έχει πολλά πλεονεκτήματα το Γλυκονέρι αλλά ο κόσμος δεν τα βλέπει

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα