Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Σέρρες

Πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο Δήμος Σερρών για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Πλήρη ετοιμότητα και αυξημένη κατάσταση επιφυλακής ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, αποφασίστηκε στη σύσκεψη του Έκτακτου Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συγκάλεσε σήμερα ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Βασικός σκοπός της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, ήταν η πρόληψη και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα.


Ο Δήμαρχος τόνισε πως δίνεται προτεραιότητα στην πρόληψη των προβλημάτων που προκαλούνται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και σημείωσε: «Παράλληλα, δρομολογούνται, ήδη, τα μεγάλα έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική προστασία, τα οποία έπρεπε να γίνουν όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μην έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Οι κλιματολογικές συνθήκες αλλάζουν και πρέπει να απαντήσουμε σε αυτές τις αλλαγές».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Χρυσάφης υπογράμμισε, πως ο μηχανισμός του Δήμου Σερρών ενισχύεται άμεσα με ένα drone για την καλύτερη παρακολούθηση και άμεση επέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου, στη διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Επιπλέον, ο Δήμος προμηθεύτηκε 250 τόνους αλατιού και 1.000 σάκους των 10 κιλών, που θα προστεθούν στους 250 τόνους αλατιού και 500 σάκους των 10 κιλών, που υπήρχαν στις αποθήκες του Δήμου.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως τα συνεργεία επιφυλακής, καθώς και τα μηχανήματα των υπηρεσιών του Δήμου Σερρών βρίσκονται σε ετοιμότητα, τόσο στην πόλη όσο και στις κοινότητες. Επιπλέον, ο Δήμος Σερρών βρίσκεται σε συνεργασία με ιδιώτες που διαθέτουν τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και μηχανήματα έργων, οι οποίοι μπορούν να συνδράμουν σε περίπτωση έκτακτων αναγκών.

Σχετικά άρθρα

Χρ.Μέγκλας: «Αναγκαιότητα η άμεση λειτουργία του λιανεμπορίου με παράδοση εντός καταστήματος»

Thomas Kavala 247

Δήμος Βισαλτίας: Κλειστό το Νηπιαγωγείο Τριανταφυλλιάς και οι σχολικές μονάδες Δημητριτσίου

Thomas Kavala 247

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: 45 νέες μολύνσεις SARS-COV 2 – Αναλυτικοί πίνακες

Thomas Kavala 247

Π.Ε. Σερρών: Σε ετοιμότητα για τον «Λέανδρο» – Πού χιόνισε

Thomas Kavala 247

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ρεύμα την Τρίτη η Λυγαριά

Thomas Kavala 247

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: 160 νέες μολύνσεις SARS-COV 2 – Αναλυτικοί πίνακες

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα