Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κόσμος

Προβλήματα εφοδιασμού στη Β. Ιρλανδία στη μετά Brexit εποχή

Τα πρώτα προβλήματα μετά το Brexit είναι ορατά από την πρώτη στιγμή στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά κυρίως στη βόρεια Ιρλανδία καθώς εφαρμόζει διαφορετικές τελωνειακές ρυθμίσεις από το υπόλοιπο ΗΒ.

Η περιοχή διαφοροποιείται παραμένοντας στην ενιαία αγορά αγαθών της ΕΕ και εφαρμόζει τους τελωνειακούς κανόνες της ΕΕ στους λιμένες της.

Τελωνειακές δηλώσεις και επιπλέον έλεγχοι απαιτούνται τώρα για εμπορεύματα που μετακινούνται από τη Μεγάλη Βρετανία προς τη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά το εμπόριο προς την άλλη κατεύθυνση παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο.

Ζώα, φυτά και πολλά προϊόντα διατροφής που εισέρχονται στη Βόρεια Ιρλανδία από τη Βρετανία υπόκεινται σε ελέγχους και διαδικασίες της ΕΕ.

Οι ρυθμίσεις εκρέουν από το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, που αποσκοπεί στην αποτροπή σκληρών χερσαίων συνόρων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδικής Δημοκρατίας.

Η πρόληψη των χερσαίων συνόρων σημαίνει ότι αυτοί οι έλεγχοι διενεργούνται σε λιμάνια, δημιουργώντας ουσιαστικά σύνορα στην Ιρλανδική Θάλασσα.

Προβλήματα εφοδιασμού

Οι καταναλωτές στη Βόρεια Ιρλανδία έχουν παρατηρήσει ελλείψεις ορισμένων προϊόντων, με εικόνες από άδεια ράφια καταστημάτων να κοινοποιούνται στο διαδίκτυο.

Υπάρχει μια ποικίλη εικόνα των προβλημάτων. Ενώ τα κενά ράφια είναι ορατά σε ορισμένα μέρη ορισμένων σούπερ μάρκετ, άλλα εμφανίζονται καλά εφοδιασμένα.

Στα καταστήματα M&S, περισσότερα από 380 προϊόντα δεν είναι προσωρινά διαθέσιμα στη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς δεν αποστέλλονται από τα κέντρα διανομής της στη Βρετανία.

Ωστόσο άλλα σούπερ μάρκετ δεν ανέφεραν προβλήματα.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Σχετικά άρθρα

Αντίδραση της Τουρκίας για δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Thomas Kavala 247

Σχοινάς: Θεμιτό οι εμβολιασθέντες να απαλλάσσονται από ορισμένα μέτρα (audio)

Thomas Kavala 247

Η ΕΕ χαιρετίζει τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου

Thomas Kavala 247

Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Thomas Kavala 247

Γερμανία: Mega-lockdown εξετάζει η Μέρκελ

Thomas Kavala 247

Ο Σλούκας οδηγεί τον Ολυμπιακό στην οκτάδα, 84-82 την Μπάγερν

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα