Κομοτηνή

Προτάσεις από το Δημ. Χαρίτου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τη Ροδόπη

Στο πλαίσιο συναντήσεων των μελών της Διακομματικής Επιτροπής Θράκης ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, στον οποίον έθεσε, μεταξύ άλλων, θέματα της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.
Ο Βουλευτής, σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου, «υπογράμμισε ότι η Θράκη είναι μία κατά βάση αγροτική περιοχή, καθώς ο πρωτογενής τομέας καλύπτει σχεδόν το 30% της απασχόλησης, όμως με μειωμένη αποδοτικότητα και ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων και με χαμηλό επίπεδο μεταποίησης τους. Γι’ αυτό ζήτησε από τον υπουργό να καταθέσει στη Διακομματική Επιτροπή τον σχεδιασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τις πολιτικές και τα μέτρα που υλοποιεί για τη Θράκη με βάση τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, που έχει στη διάθεσή του.»
Ο κ. Χαρίτου όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «ζήτησε να στηριχτούν οι δυναμικές καλλιέργειες που αναπτύσσονται στη Θράκη, όπως βαμβάκι, ηλίανθος, καπνός, τεύτλα και να αξιοποιηθούν η συμβολαιακή γεωργία, οι νέες τεχνολογίες – ευφυή γεωργία και πρωτίστως οι καλλιέργειες αυτές να συνδεθούν με την μεταποίηση, ώστε να παραχθούν ποιοτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, προστιθέμενης αξίας και ταυτότητας, που θα κάνουν βιώσιμες τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις».
Έκανε ειδική αναφορά στον καπνό, «που όμως οδηγείται σε συρρίκνωση και εγκαταλείπεται από τους παραγωγούς, γιατί δεν υπάρχει βιωσιμότητα και εισόδημα στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις καπνού. Ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν δυνατότητες αλλά και προγράμματα που θα μπορούσαν να στηρίξουν και να ενισχύσουν αυτήν την σημαντική για τη Θράκη καλλιέργεια που συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή της περιοχής.
Ο Βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό να διαμορφωθεί και να υλοποιηθεί ένα «Ειδικό πρόγραμμα ανάκαμψης της κτηνοτροφίας στη Θράκη», ενώ τόνισε «την ανάγκη να σχεδιαστούν και υλοποιηθούν έργα υδρονομίας και διαχείρισης των υδάτινων πόρων και επέμεινε ιδιαίτερα στην κατασκευή ταμιευτήρων και φραγμάτων, μεταξύ των οποίων και του Κομψάτου, για το οποίο υπάρχει μελετητική ωριμότητα». 

Σχετικά άρθρα

Στο πρόγραμμα myKEPlive τα ΚΕΠ του Δήμου Ξάνθης

Kavala 247

Έρχεται στην ΑΜΘ το Φυσικό Αέριο

Kavala 247

Remains: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Ζωγράφου

Kavala 247

Θ. Κιουρτζής: Να επικρατήσει η νομιμότητα στην πώληση των καυσίμων

Kavala 247

Εγγραφές στο Δ.Ι.Ε.Κ. του Νοσοκομείου Κομοτηνής

Kavala 247

Α. Γραβάνης: «Αίτημα εξαίρεσης της Ροδόπης από τα περιοριστικά μέτρα σε καφέ και ταβέρνες»

Kavala 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα