Κομοτηνή

Προτάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μ. Θράκης από τη «Περιφερειακή Σύνθεση»

Προτάσεις-στο-Περιφερειακό-Συμβούλιο-Αν-Μ.-Θράκης-από-τη-«Περιφερειακή-Σύνθεση»

H «Περιφερειακή Σύνθεση», παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Τοψίδη, ζητά με ανακοίνωσή της από τη Διοίκηση της Περιφέρειας να συζητήσει κρίσιμα θέματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία και για τα οποία, όπως σημειώνει, «είτε κωφεύει, είτε εθελοτυφλεί».
«Δυστυχώς, και παρά το γεγονός ότι διάγουμε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους και τους πολίτες εν γένει, να υφίστανται τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοικείται από μία ομάδα ανθρώπων, η οποία αδυνατεί να αφουγκραστεί τις υφιστάμενες ανάγκες και ως εκ τούτου να σταθεί αρωγός στα προβλήματα του κόσμου», αναφέρει η παράταξη και προσθέτει, μεταξύ άλλων: «Έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης, έχουν παρέλθει οριστικά οι όποιες δικαιολογίες και πλέον είναι πασιφανές ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός». Διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για το αν τελικά ο κος Μέτιος και οι συνεργάτες του μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».
Το αίτημα για την έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου αφορά στα παρακάτω θέματα:
1)Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη. Αναγκαιότητα επεξεργασίας και υποβολής προτάσεων από την Περιφέρεια ΑΜΘ.
2)Πορεία υλοποίησης των έργων και δράσεων που περιλαμβάνονται στα μέτρα του ΠΕΠ- ΑΜΘ. Επίπεδα απορροφητικότητας και αναπροσαρμογές προγράμματος σε σχέση με την αναγκαιότητα εξυπηρέτησης των τρεχουσών αναγκών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
3)Πορεία υλοποίησης των έργων και δράσεων που περιλαμβάνονται στην ΟΧΕ «Εγνατία Οδός». Επίπεδα απορροφητικότητας. Ομοίως και για την εξαγγελθείσα από τον Περιφερειάρχη ΟΧΕ για τους ορεινούς όγκους.
4)Ενίσχυση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ που δέχθηκαν τις συνέπειες του κορονοϊού με ενέργειες της διοίκησης της Περιφέρειας.
5)Πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής – επαγγελματικής ζωής. Αναγκαιότητα ενίσχυσης του προγράμματος με αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Σχετικά άρθρα

Αναδόχους για τις τουριστικές εγκαταστάσεις αναζητά ο δήμος Μαρωνείας Σαπών

Kavala 247

Οκτώ νέα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης ανακοίνωσε ο ΕΟΔY

Kavala 247

Ελληνική Λύση στην Κομοτηνή : «Αντίμετρα για την Αγία Σοφία»

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Ειδήσεις, νέα και όλη η έκτακτη επικαιρότητα από το kavala247. Ενημερωθείτε άμεσα για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Καβάλα, Θάσο, Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα