Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Ελλάδα

Πρόσθετες παρεμβάσεις για ΑμεΑ που έπληξε ο «Ιανός» ζητάει η Ε.Σ.ΑμεΑ

Πρόσθετες-παρεμβάσεις-για-ΑμεΑ-που-έπληξε-ο-«Ιανός»-ζητάει-η-ΕΣ.ΑμεΑ

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό αλλά και σε αρκετούς υπουργούς, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), ζητώντας την παρέμβασή τους για τη στήριξη των ΑμεΑ που έπληξε ο «Ιανός’.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Συνομοσπονδία:
«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η ΕΣΑμεΑ, αφουγκραζόμενη το δράμα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από τη θεομηνία του Ιανού, ζητά την προσωπική σας παρέμβαση για την άμεση στήριξη και προστασία τους.
Είναι γεγονός ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, είναι οι πρώτοι που θίγονται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως φυσικές καταστροφές, σεισμούς, πλημμύρες λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων κ.α.
Αναμένουμε ειδικά και πρόσθετα μέτρα στήριξης για τις οικογένειες που έχουν μέλη άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, όπως άλλωστε υπαγορεύεται στο άρθρο 11 «Καταστάσεις κινδύνου και ανθρωπιστικών κρίσεων» της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, την οποία η χώρα μας μαζί με το προαιρετικό πρωτόκολλό της επικύρωσε με τον Ν.4074/2012. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Τα Κράτη Μέρη λαμβάνουν, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους από το διεθνές δίκαιο, όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την προστασία και την ασφάλεια των ΑμεΑ σε καταστάσεις κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων καταστάσεων ένοπλης σύρραξης, ανθρωπιστικών κρίσεων και την εμφάνιση φυσικών καταστροφών».
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής και τις προτάσεις της ΕΣΑμεΑ

Σχετικά άρθρα

Εισήγηση λοιμωξιολόγων για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους (video)

Kavala 247

Θετικό κρούσμα COVID-19 σε γιατρό της Παιδιατρικής κλινικής στο Θριάσιο νοσοκομείο

Kavala 247

Πώς δρούσε το κύκλωμα των εκβιαστών- Ανάμεσά τους αστυνομικοί και ένας στρατιωτικός (video)

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα