12.9 C
Καβάλα
20/04/2021 16:16
Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Δράμα Ελλάδα Θάσος Καβάλα Νέστος Ξάνθη Παγγαίο Σέρρες

Πρόσκληση Στρατευσίμων 2021 Β΄/ ΕΣΣΟ

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1, 9 έως 12 και 31 του (β) σχετικού, καλούνται για κατάταξη στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία, είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τετάρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:


α. Τους στρατεύσιμους της κλάσης 2023 (γεννημένοι το έτος 2002), που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα Αρρένων των Νομών: Αττικής (ΣΥ Αττικής), Λάρισας,Μαγνησίας,Τρικάλων,Καρδίτσας (ΣΥ Θεσσαλίας).
β. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων 1998 έως και 2022 (γεννημένοι το 1977 έως και το 2001) από όλους τους Νομούς, που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 01 Νοεμβρίου 2020 έως
και 01 Ιανουαρίου 2021.
γ. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων της παραγράφου 1β της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2021 έως και 29 Φεβρουαρίου 2021.
δ. Τους στρατεύσιμους και ανυπότακτους των παραπάνω κλάσεων, που κλήθηκαν με προηγούμενες ΕΣΣΟ και για λόγους υγείας μετατοπίσθηκε η ημερομηνία κατάταξής τους, σύμφωνα με την παράγραφο 7γ του άρθρου 37 του (β) σχετικού.
ε. Τους στρατεύσιμους που υπέβαλαν δικαιολογητικά για να καταταχθούν ως πρότακτοι οπλίτες, σύμφωνα με το άρθρο 38 του (β) σχετικού. Οι παραπάνω έχουν δικαίωμα να ανακαλούν οποτεδήποτε τα δικαιολογητικά ή να μην κατατάσσονται, χωρίς να υπέχουν συνέπειες.
στ. Τους στρατεύσιμους και ανυπότακτους μετά τη διακοπή της ανυποταξίας τους, που έτυχαν αναβολής κατάταξης ως νοσηλευόμενοι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του (β) σχετικού.
ζ. Τους στρατεύσιμους, που με διαταγές της Διεύθυνσης Στρατολογικού (ΔΒ4) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, εκτός των παραπάνω κατηγοριών, εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν στην 2021 Β’/ΕΣΣΟ για διάφορους λόγους (υπηρεσιακές ανάγκες, ικανοποίηση αιτημάτων στρατευσίμων, κλπ).
η. Τους στρατεύσιμους που με διαταγές της Διεύθυνσης Β4 του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας μεταφέρθηκαν από τους άλλους κλάδους των 3 Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολεμική Αεροπορία και υποχρεούνται να καταταγούν με τη 2021 Β’/ΕΣΣΟ.
θ. Τους μονίμους κατοίκους εξωτερικού της παραγράφου 3 του άρθρου 40 του (β) σχετικού, εφόσον υποβάλουν αίτηση για αρχική κατάταξη τμηματικής εκπλήρωσης της θητείας τους.
ι. Όσους ανήκουν στις κλάσεις της παραγράφου 1β που προέρχονται από την κατηγορία των ανυπότακτων και παραλαμβάνουν σημείωμα κατάταξης της αρμόδιας Στρατολογικής Υπηρεσίας ή το αδίκημα της ανυποταξίας τους διακόπτεται, σύμφωνα με την παράγραφο 3δ του άρθρου 51
του (β) σχετικού, μέχρι την προτεραία της ημερομηνίας κατάταξης των λοιπών καλουμένων από τον ίδιο Νομό.
ια. Τους στρατεύσιμους και ανυποτάκτους που παραπέμφθηκαν στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή και κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) μέχρι και τετάρτης (Ι/4), σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 8 του άρθρου 37 του (β) σχετικού.
ιβ. Τους στρατεύσιμους των οποίων το αίτημα αναβολής κατάταξης για κοινωνικούς λόγους απορρίφθηκε από την αρμόδια Διοίκηση Στρατολογικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 29 του (β) σχετικού.
ιγ. Τους στρατεύσιμους και ανυπότακτους της παραγράφου 1 του άρθρου 57 του (β) σχετικού που επιθυμούν να καταταγούν εκτός ΕΣΣΟ, σύμφωνα με τις παραγράφους 5 και 6 του άρθρου 1 του (ζ) όμοιου, από 08 Μαρτίου 2021 έως και την προηγούμενη της πρώτης ημέρας κατάταξης της 2021 Γ΄/ΕΣΣΟ.

Όσοι από τους καλούμενους με την παράγραφο 1 της παρούσας κηρυχθούν ανυπότακτοι, λόγω μη κατάταξής τους, θα καλούνται για κατάταξη, κατά τη διάρκεια της ανυποταξίας τους με την παρούσα.


ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Αναβάλλεται η κατάταξη στην Πολεμική Αεροπορία των στρατευσίμων που ανήκουν στις κατηγορίες των άρθρων 14 – 29 του (β) σχετικού. Αυτοί πρέπει να υποβάλουν στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία τα προβλεπόμενα για την περίπτωσή τους δικαιολογητικά.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων ορίζονται ως εξής:
α. Η 8η Μαρτίου 2021, για τους στρατεύσιμους όλων των
Στρατολογικών Υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους
υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι2 έως Ι4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε
Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων. 4
β. Η 8η Μαρτίου 2021 και 9η Μαρτίου 2021, για τους λοιπούς
στρατεύσιμους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΠΑ www.haf.gr.

Βρείτε την εγκύκλιο στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A826%CE%A66-%CE%A7%CE%A4%CE%9F

Σχετικά άρθρα

4ος Φωτογραφικός Διαγωνισμός της «Κύκλωψ» με θέμα: «Τα τρένα και η περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Δράμας»

Maria Kavala247

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: 111 νέες μολύνσεις SARS-COV 2 – Αναλυτικοί πίνακες

Thomas Kavala 247

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος στην παλαιά Ε.Ο. Σιδηροκάστρου – Προμαχώνα

Thomas Kavala 247

Δράστες Καραϊβάζ: Βρέθηκε ο ποινικός που απειλούσε τον δημοσιογράφο

Thomas Kavala 247

Δήμος Καβάλας : Κοινότητα Φιλίππων – εθελοντική δράση

Maria Kavala247

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: 160 νέες μολύνσεις SARS-COV 2 – Αναλυτικοί πίνακες

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα