28.3 C
Θάσου
4 Αυγούστου 2020
Μαγειρική

Πως να κάνετε το βραστό αυγό ακριβώς όσο μελάτο ή σφιχτό θέλετε

Πως-να-κάνετε-το-βραστό-αυγό-ακριβώς-όσο-μελάτο-ή-σφιχτό-θέλετε

Για να πετύχετε το αυγό όπως τα θέλετε, πρέπει να ξέρετε μια απλή τεχνική. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε αν και κατά πόσον το αυγό είναι φρέσκα. Βάλτε το σε μία κατσαρόλα με νερό και παρατηρήστε πώς “κάθεται”:

Τα πολύ φρέσκα αυγά, κάθονται στον πάτο με το πλάι. Αν είναι μιας εβδομάδας, θα προσέξετε ότι πιο πλατιά άκρη τους (η πίσω πλευρά, όπως συνηθίζουμε να λέμε) θα είναι ελαφρώς ανασηκωμένη. Αν είναι 2-3 εβδομάδων, τότε αυτή η πλευρά θα είναι αρκετά ανασηκωμένη και το αυγό θα στέκεται στον πάτο με την μυτερή του πλευρά. Αν είναι περισσοτέρων εβδομάδων (μην τα φάτε) τότε θα τα δείτε να επιπλέουν στην επιφάνεια.

Η μέθοδος για να βράσετε τέλεια το αυγό

Βάλτε το σε ένα σκεύος με κρύο νερό από την βρύση. Βεβαιωθείτε ότι το νερό το καλύπτει για 2 εκατοστά.

Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού, χωρίς να έχετε βάλει καπάκι στο σκεύος.

Κατεβάστε το σκεύος από την φωτιά και βάλτε το καπάκι.

Από εκείνη την στιγμή και μετά… ρυθμίστε το χρονόμετρο, σύμφωνα με το παρακάτω σχεδιάγραμμα, ανάλογα με την σύσταση που θέλετε να πετύχετε στο αυγό.

Βάλτε το σε ένα άλλο σκεύος με κρύο νερό και αφήστε το για ένα λεπτό.

Ξεφλουδίστε το και… καλή απόλαυση!

πηγή: iatropedia.gr


 

Σχετικά άρθρα

Λαχταριστή καλοκαιρινή συνταγή: Κρεμώδης σπανακόπιτα με αυγό και θρυμματισμένα τυριά

Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια γεμιστά με λαχανικά

Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Σουβλάκια σολομού και θαλασσινών

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Ειδήσεις, νέα και όλη η έκτακτη επικαιρότητα από το kavala247. Ενημερωθείτε άμεσα για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Καβάλα, Θάσο, Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα