Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Μαγειρική

Πώς να ξαναζεστάνετε σωστά μακαρόνια, κρέας και ρύζι

Πολλές φορές τυχαίνει να περισσέψει φαγητό το οποίο βάζετε στο ψυγείο για να το φάτε την επόμενη ημέρα. Ποιος όμως είναι ο σωστός τρόπος για να ξαναζεστάνετε το φαγητό.

Ειδικά, όταν πρόκειται για μακαρόνια, κρέας και ρύζι. Δείτε παρακάτω:

Μακαρόνια

Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο νερό ώστε να καλυφθεί ο πάτος, ρίξτε τα μακαρόνια και λίγο λάδι και ανακατέψτε για 3-5 λεπτά. Είναι έτοιμα και μοιάζουν σχεδόν με φρεσκομαγειρεμένα.

Κοτόπουλο και άλλα στεγνά κρέατα

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε υπομονετικοί για να μην σας ξεραθεί το κρέας. Βάλτε το σε ένα ταψί στον φούρνο και ζέστανε το στους 200-250 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Εναλλακτικά βάλτε το σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι και ζέστανε το για 1-2 λεπτά φροντίζοντας να το γυρίσετε και από τις δύο μεριές.

Ρύζι

Βάλτε το ρύζι που σας έχει περισσέψει σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατέψτε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Αποφύγετε τον φούρνο μικροκυμάτων γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα ξεραθεί.

Σχετικά άρθρα

Η συνταγή της ημέρας: Ρύζι στο φούρνο «γεμιστό» με κιμά

Thomas Kavala 247

Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες: Πώς προέκυψαν οι ονομασίες των Χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων

Thomas Kavala 247

Φτιάξε για πρωϊνό υγιεινό smoothie bowl με μούρα και μπανάνα

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Πιλάφι με μελιτζάνες και φέτα, σαν ριζότο

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Καπούσκα – Χοιρινό κοκκινιστό στην κατσαρόλα με λάχανο τουρσί

Thomas Kavala 247

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με τορτελίνια, σάλτσα ντομάτας και βασιλικό!

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα