Πληρωμή εφορευτικής επιτροπής Ευρωεκλογών 2024: Πότε θα πάρουν τα 40€ τα μέλη των επιτροπών

«Λίγο υπομονή. Γίνεται εκκαθάριση, μαζεύονται τα στοιχεία και θα γίνουν οι πιστώσεις σε λογαριασμούς», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών

Ιούλ 6, 2024 - 09:00
 0  7
Πληρωμή εφορευτικής επιτροπής Ευρωεκλογών 2024: Πότε θα πάρουν τα 40€ τα μέλη των επιτροπών

Άνθρωποι που συμμετείχαν στις εφορευτικές επιτροπές των Ευρωεκλογών 2024 καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πάρει ακόμα τα χρήματα που δικαιούνταν (40€) για την εργασία τους.  Στις αντιδράσεις αναφορικά με την ολιγωρία των συγκεκριμένων πληρωμών, απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος ξεκαθαρίζοντας πως είναι θέμα ημερών η πληρωμή τους.  «Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δήλωναν το ΑΦΜ των μελών των εφορευτικών επιτροπών. Είναι θέμα χρόνου. Καμία πληρωμή δεν έχει γίνει, αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα ολίγων ημερών. Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 και δεύτερη φορά τώρα στις ευρωεκλογές, να δώσουμε μια συμβολική αμοιβή στα μέλη της εφορευτικής για αυτή την ολοήμερη εργασία που κάνουν. Έφτασε τώρα 40 ευρώ καθαρά, χωρίς κρατήσεις και είναι ένα συμβολικό αν θέλετε τέτοιο αντίτιμο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν για την λειτουργία της Δημοκρατίας», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Λίγο υπομονή. Γίνεται εκκαθάριση, μαζεύονται τα στοιχεία και θα γίνουν οι πιστώσεις σε λογαριασμούς», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Οι διορισμένοι δικηγόροι θα λάβουν κατά ανώτατο όριο ποσό έως 1.080 ευρώ και οι γραμματείς επίσης. Τα μέλη εφορευτικών επιτροπών, όπως καθορίστηκε για πρώτη φορά στις προηγούμενες εκλογές θα εισπράξουν 40 ευρώ.

Συγκεκριμένα αναφέρει η απόφαση:

α. Στους Εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό εκατόν σαράντα ευρώ (140,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης.

β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό εκατόν είκοσι ευρώ (120,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης.

γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους, που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό εκατόν είκοσι ευρώ (120,00€) για κάθε ημέρα απασχόλησης.

δ. Στα διοριζόμενα μέλη των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό σαράντα ευρώ (40,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης.

Τα καταβαλλόμενα ποσά είναι ακατάσχετα, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση, φόρο εισφορά ή κράτηση υπέρ τρίτων, δεν υπόκεινται σε φορολογία εισοδήματος και δεν συμψηφίζονται με οφειλές των δικαιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.