Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Ροδόπη: Αγιασμός των υδάτων με μάσκα κι αποστάσεις (video)

Εκκλησία Αγίου Δημητρίου Νέας Καλλίστης“Έπεφάνης σήμερον τη οικουμένη και το Φώς σου Κύριε εσημειώθη εφ’ ημάς εν επιγνώσει υμνούντας Σε Ήλθες εφάνης το Φως το απρόσιτον” έψαλλαν σήμερα μαζί με τους ιερείς, τους ψάλτες και οι πιστοί που φορώντας τις μάσκες προσήλθαν στην εκκλησία.

Ο πατέρας Δημήτριος στον Ιερό Ναό του ΓλυκονερίουΑνοιχτές για τους πιστούς οι Εκκλησίες σε όλους τους οικισμούς της Ροδόπης, όπως και στην Κομοτηνή. Με τους επιτρόπους να φροντίζουν για την τήρηση των μέτρων, αλλά και τους πιστούς να προσαρμόζονται στις υποδείξεις: Απολυμαντικό, μάσκα κι αποστάσεις.

Προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των λιγοστών που παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στους οικισμούς για τον εορτασμό των Θεοφανίων. «Όπως και σε όλη την περίοδο του Δωδεκαημέρου» δήλωσαν στην ΕΡΤ Κομοτηνής οι Ιερείς που μέρες τώρα πήραν τις σχετικές οδηγίες από τον Μητροπολίτη για αυστηρή κι απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών με την παρουσία καθορισμένου αριθμού πιστών.
Ο «καθορισμένος αριθμός πιστών» άλλωστε επιτυγχάνεται εύκολα στους μικρούς οικισμούς της Ροδόπης γιατί ούτως ή άλλως λίγα είναι και τα άτομα που προσέρχονται, για παράδειγμα: 12 στο Γλυκονέρι, 15 στη Νέα Καλλίστη, 20 στη Σάλπη, λιγότεροι στην Πόρπη, ίδια η εικόνα στην Αμβροσία, ακόμη πιο λίγοι στο Μωσαϊκο κ.ο.κ. Δεν ήταν λίγοι κι εκείνοι που η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για 55 νέα κρούσματα στη Ροδόπη ήχησε σαν προειδοποιητικό καμπανάκι, οπότε έμειναν σπίτι.

Μετά το τελετουργικό του αγιασμού των υδάτων οι πιστοί στα μικρά δοχεία που έφεραν από το σπίτι προμηθεύτηκαν τον αγιασμό τον οποίο θα φυλάσσουν στο εικονοστάσι και θα το έχουν για όλη τη χρονιά καθώς θεωρείται ιαματικός.


Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες-Video: Μαρία Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Δήμος Αρριανών: Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που βρίσκονται σε καραντίνα

Thomas Kavala 247

Κομοτηνή: Η αλληλεγγύη των Σαρακατσάνων στο σταυροδρόμι της Πρωτοχρονιάς

Thomas Kavala 247

Θεσσαλονίκη: Στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου 2020

Thomas Kavala 247

Ροδόπη: Εργασίες αποκατάστασης στο αγροτικό ιατρείο της Ξυλαγανής

Thomas Kavala 247

Πυροσβεστική Υπηρεσία: 36 κλήσεις στη Ροδόπη λόγω των έντονων βροχοπτώσεων

Thomas Kavala 247

Την άρση των μέτρων για το κλείσιμο των καταστημάτων στις 12 ζητάει το Επιμελητήριο Ροδόπης

Cristina Kavala247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα