Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Κομοτηνή

Ροδόπη- Ξάνθη: Η Covid-19 έπληξε και τις λαϊκές αγορές

Παραγωγή, πωλητές και πελάτες μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριούΜειωμένη η κίνηση που σημειώνεται στις Λαϊκές Αγορές σε Ροδόπη και Ξάνθη λόγω του κορονοϊου και των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί. Σε κάθε Λαϊκή Αγορά από τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται σε αυτήν κανονικά μπορούν να συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία, το ποσοστό της συμμετοχής, ωστόσο, είναι κατά πολύ μικρότερο. Το διαπιστώσαμε χθες Κυριακή  κάνοντας το ρεπορτάζ  στο λιμάνι του Πόρτο Λάγους, όπου πραγματοποιείται η εβδομαδιαία λαϊκή  αγορά. Οι λιγοστοί παραγωγοί τόνιζαν με κάθε ευκαιρία πως είναι απαραίτητη η παρέμβαση της πολιτείας για την ενίσχυση των επαγγελματιών που πλήττονται.

Ο Θεολόγης Γιαγκόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου των Οπώρα-παραγωγών«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος είμαστε 4 και 5 που «κρατάμε» συνήθως το παζάρι για να μείνει «ανοιχτό».» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο Θεολόγης Γιαγκόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου των Οπώρα-παραγωγών. « Πιστεύω ότι αν δεν μας δώσει κάποια κίνητρα η Κυβέρνηση, κάποιο βοήθημα, είμαστε για κλείσιμο 100%.»

Μειωμένη η κίνηση, μειωμένη και η κατανάλωση κατά 90% υποστηρίζει ο κος Γιαγκόπουλος τονίζοντας ότι έχουν εγκαταλείψει το χώρο της λαϊκής και πολλοί από τους συναδέλφους του. «Δεν επιτρέπεται», όπως εξήγησε, «η μετακίνηση από Νομό σε Νομό με αποτέλεσμά να μην δραστηριοποιούνται πια στο χώρο.»

«Υψηλές και οι τιμές των προϊόντων;» ρωτήσαμε τον έμπειρο πωλητή για να απαντήσει κατηγορηματικά πως: «Όχι»! και να εξηγήσει « Όχι οι τιμές είναι ικανοποιητικές. 1 ευρώ οι ντομάτες, 1 ευρώ τα λεμόνια, τα περισσότερα προϊόντα πωλούνται τζάμπα.»

Τέλος, δεν παρέλειψε να καλέσει εκ νέου την Κυβέρνηση να «ρίξει για μια ακόμη φορά το βλέμμα της πάνω μας, να μην μας αφήσει επί ξύλου κρεμάμενους.»


Φώτο: Λαϊκή Αγορά στο Πόρτο Λάγος (10-1-2021) ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

.

Σχετικά άρθρα

Θ. Μουσόπουλος: «Ποιά Ευρώπη θέλουμε»

Thomas Kavala 247

Κ. Κατσιμίγας: «Απαιτούνται αποστραγγιστικά έργα, καθαρισμός των ρεμάτων και εκπόνηση μελετών διαχείρισης τους»

Thomas Kavala 247

Ροδόπη: Στο έλεος του ποταμού Ταύρου κτήματα στον αναδασμό της Αιγείρου

Thomas Kavala 247

Ο «Λέανδρος» δεν άγγιξε τη Ροδόπη

Thomas Kavala 247

Β. Τερζάκη: Το καλό μέλι πρέπει οπωσδήποτε να ζαχαρώσει

Cristina Kavala247

Ξάνθη: Κλείνουν την Εγνατία Οδό οι μικροπωλητές των λαϊκών αγορών

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα