Κομοτηνή

Ροδόπη: Το νερό νεράκι λένε οι κάτοικοι του Ορεινού Όγκου

Ροδόπη:-Το-νερό-νεράκι-λένε-οι-κάτοικοι-του-Ορεινού-Όγκου

Το νερό νεράκι λένε οι κάτοικοι της Άνω Βυρσίνης τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Ακόμη και για το πλύσιμο των ρούχων και των πιάτων χρειάζεται οι νοικοκυρές να κουβαλήσουν νερό από την πηγή. «Να είναι καλά και ο αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος, καθώς στέλνουν με βυτιοφόρο νερό από την Ραγάδα για 120 οικογένειες της Άνω Βυρσίνης. Το ίδιο γίνεται και για τους κατοίκους των γύρω οικισμών.» δηλώνει ο Αχμέτ Αρναούτ, Δάσκαλος-διευθυντής στο Μειονοτικό Σχολείο Οργάνης, κάτοικος της Άνω Βυρσίνης.

Ο κος Αχμέτ Αρναούτ, Δάσκαλος-διευθυντής στο Μειονοτικό Σχολείο Οργάνης, κάτοικος της Άνω Βυρσίνης.Όπως λέει, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» «Με μικρές «έξυπνες» κινήσεις θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα.» και αναφέρει ως παράδειγμα τη διασυνοριακή συνεργασία με τη Βουλγαρία. «Επίσης, με έργα, ταμιευτήρες, μικρά φράγματα θα μπορούσε να εξασφαλιστεί νερό σε όλους τους ορεινούς οικισμούς.» δηλώνει προσθέτοντας «Πονάω πολύ τον τόπο μου. Έχουμε στερηθεί από πάρα πολλά αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Με νύχια και με δόντια προσπαθούμε πάρα πολύ όσοι ζούμε στον ορεινό όγκο με στόχο η νέα γενειά να είναι πιο μάχιμη και πιο ανταγωνιστική από ότι εμείς.»

Όσον αφορά στη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης ο κος Αχμέτ Αρναούτ προσθέτει: «Να μην ακούσουν μόνο τους αιρετούς, ας ακούσουν και τις τοπικές κοινωνίας γιατί σε ένα τζαμί, όπως και σε μια εκκλησία αλλιώς ακούνε αυτοί που κάθονται μπροστά τον ιερέα και τον ψάλτη και αλλιώς αυτοί που κάθονται πίσω.»


Φώτο: Αχμέτ Αρναούτ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Γ. Γκαράνης: Ως Δήμαρχος Κομοτηνής οφείλω να υπερασπιστώ τον θεσμικό μου ρόλο

Kavala 247

Τι λέει το Υπουργείο για την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης

Kavala 247

Φανάρι Ροδόπης: Το καλοκαίρι του 2021 παραλία προσβάσιμη σε άτομα με προβλήματα όρασης

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.