Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Σέρρες

Σέρρες: Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού αλόγων του ΚΕΘΙΣ πρώην βουλευτής (εικόνες)

Ο πρώην βουλευτής Σερρών (Ένωση Κεντρώων) Τάσος Μεγαλομύστακας ήταν ένας από τους εκατοντάδες εθελοντές που έσπευσαν να βοηθήσουν στον απεγλωβισμό και διάσωση του σταυλίτη αλλά και των αλόγων και άλλων ζωντανών στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας στο Ν.Σκοπό Σερρών, που πλημμύρισε από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η έντονη και συνεχής βροχή που διήρκησε πάνω από 10 ώρες κατέστη άβατο την είσοδο του Κέντρου  για τους πυροσβέστες,  με αποτέλεσμα να κληθούν άντρες της ΕΜΑΚ όπου μόνο με βάρκες μπόρεσαν να πλησιάσουν.

Η προσέλευση των εθελοντών ήταν άκρως συγκινητική αλλά και της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Δήμου Εμμανουήλ Παππά και όταν τα ζώα απομακρύνθηκαν από τους γεμάτους νερό σταύλους και αποθήκες , γυναίκες από τα γειτονικά χωριά έφεραν στεγνές πετσέτες και παπλώματα  για να τυλίξουν τα άλογα που  είχαν υποθερμία και υποστεί ισχυρό σοκ.

Ο προπονητής έκανε σε όλα τις ενδοφλέβιες που ήταν απαραίτητες και  στη συνέχεια τα ζώα  μεταφέρθηκαν ένα ένα σιγά – σιγά στο διπλανό ανενεργό εργοστάσιο ELVIPO όπου είχαν φιλοξενηθεί κ στην προηγούμενη πλημμύρα το Ιανουάριο του 2016 .

Η πρόεδρος Μαρία Λίγκα και όλοι οι άνθρωποι του Κέντρου δεν έλειψαν στιγμή καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, μαζί με όλους που έσπευσαν να βοηθήσουν να περισωθεί ό,τι περισσότερο γίνεται.

Οι απώλειες σε ζωντανά δεν ήταν μεγάλες αλλά οι ζημιές περίσσεψαν.

Το ΚΕΘΙΣ υπέστη μεγάλες ζημιές, η πραγματική διάσταση και μέγεθος των οποίων καταγράφεται και αναμένεται να αποτυπωθεί συνολικά τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά άρθρα

Σέρρες: Τόνοι λάσπης, τεράστιες καταστροφές στα κτήρια του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας

Thomas Kavala 247

Π.Ε. Σερρών: 11 τα νέα κρούσματα covid-19

Thomas Kavala 247

Π.Ε. Σερρών: 23 τα νέα κρούσματα covid-19

Thomas Kavala 247

Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας : «Πλάτωνος Πολιτεία»

Thomas Kavala 247

Τ. Χατζηβασιλείου: Αναγκαιότητα η προσβασιμότητα ΑμΕΑ στα Ειρηνοδικεία Σιδηροκάστρου και Νιγρίτας

Thomas Kavala 247

Δήμος Εμμ. Παππά: Rapid test σε Ν. Σούλι

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα