Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Επιστήμη

Σημαντικό βήμα στην πυρασφάλεια μετά τη φονική πυρκαγιά του 2018 στο Μάτι

Μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά του 2018 ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της πυρασφάλειας, αποτελεί η συμμετοχή του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Ολοκληρωμένη Πλατφόρμα Διαχείρισης Πυρκαγιών» (EFIIA), μετά και την ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής του Επιτροπής.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμος σε ανακοίνωσή του: «Το πρόγραμμα «Πρόληψη και καταπολέμηση των πυρκαγιών», εισαγάγει ένα νέο οικοσύστημα για την ολιστική διαχείριση των πυρκαγιών. Το συγκεκριμένο οικοσύστημα συγκεντρώνει γνώση/εμπειρία από διαφορετικά πεδία και αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες ώστε να καλυφθούν οι τρείς σημαντικοί πυλώνες διαχείρισης της πυρκαγιάς, δηλαδή:

∙ Πρόληψη και ετοιμότητα (P1)

∙ Ανίχνευση και άμεση απόκριση (P2)

∙ Αποκατάσταση και Προσαρμογή (P3)

Στον τομέα της τεχνολογίας, η κοινοπραξία EFIIA στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε πανευρωπαϊκές υποδομές υπολογιστών που διευκολύνουν: α) την επεξεργασία μεγάλων όγκων πληροφοριών, και β) την αποθήκευση/αρχειοθέτηση των πληροφοριών που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων των πυρκαγιών που θα λάβουν χώρα στο μέλλον.

Η λειτουργία του συστήματος EFIIA στηρίζεται σε μια κατανεμημένη αρχιτεκτονική, με παρουσία στο πεδίο, σε ερευνητικούς φορείς, σε υπηρεσίες καταπολέμησης πυρκαγιών, στην πολιτική προστασία ή σε άλλες κυβερνητικές η διοικητικές αρχές.

Επομένως εκτός από τις προηγμένες υπολογιστικές εγκαταστάσεις που εκμεταλλεύεται ο EFIIA, βασίζεται επίσης σε προηγμένα δίκτυα, ενοποιώντας όλο αυτό τον πλούτο πληροφοριών και γνώσεων».

Σχετικά άρθρα

Ο πλανήτης σε κίνδυνο: Η αύξηση της θερμοκρασίας και οι επιπτώσεις στο οικοσύστημα (video)

Thomas Kavala 247

Μόσιαλος: Σε 10 μέρες θα ξέρουμε αν μπορούμε να πάμε σε άρση της αυστηροποίησης των μέτρων

Thomas Kavala 247

Κορονοϊός: Όσα πρέπει να ξέρουμε για τις νέες μεταλλάξεις

Thomas Kavala 247

Γαλλία: Χειρουργοί μεταμόσχευσαν για πρώτη φορά χέρια από το ύψος του ώμου σε έναν 48χρονο

Thomas Kavala 247

Ανοίγει το λιανεμπόριο στις 18/1: Όσα πρέπει να γνωρίζετε (video)

Thomas Kavala 247

Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Ιδιώτες ιατροί και οδοντίατροι άμεσα να εμβολιαστούν»

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα