Κόσμος

Σουηδία: Εξαιτίας ελαττωματικού κιτ εξέτασης 3.700 άνθρωποι διαγνώσθηκαν εσφαλμένα με κορονοϊό

Περίπου 3.700 άνθρωποι στη Σουηδία ενημερώθηκαν εσφαλμένα ότι προσβλήθηκαν από κορονοϊό εξαιτίας ενός ελαττωματικού κιτ εξέτασης για COVID-19 από την Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία δημόσιας υγείας.

Η Folkhälsomyndigheten ανακοίνωσε ότι τα κιτ εξέτασης PCR κατασκευάστηκαν στην Κίνα από την εταιρεία BGI Genomics και διανεμήθηκαν σε όλο τον κόσμο. Το κιτ δεν μπορούσε να διακρίνει μεταξύ πολύ χαμηλών επιπέδων του ιού και αρνητικών αποτελεσμάτων, ανέφερε η υπηρεσία.

Bristande prestanda i kommersiellt test har gett falskt positiva provsvar om covid-19 — Folkhälsomyndigheten https://t.co/OZmUJycxRF

— Folkhälsomyndigheten (@Folkhalsomynd) August 25, 2020

«Είναι καλό που το σφάλμα ανακαλύφθηκε και ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ποιότητας των αποτελεσμάτων των δοκιμών. Παίρνουμε πολύ σοβαρά αυτό που συνέβη», λέει η Karin Tegmark Wisell, επικεφαλής τμήματος της Σουηδικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας.

Τα κιτ εξέτασης χρησιμοποιήθηκαν στη Σουηδία από άτομα που έκαναν τεστ στο σπίτι την περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο, σύμφωνα με την υπηρεσία.

«Πρόκειται κυρίως για άτομα που είχαν ήπια συμπτώματα ή καθόλου συμπτώματα κατά τη διάρκεια του τεστ, και έλαβαν εσφαλμένα θετικά αποτελέσματα», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Σχετικά άρθρα

Η Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες ζητά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Kavala 247

Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στις ΗΠΑ- Φάουτσι: «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα»

Kavala 247

Στην τελευταία φάση της κλινικής δοκιμής εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού

Kavala 247

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Ουϊσκόνσιν – Αναφορές για ελαφρά τραυματίες

Kavala 247

Επιμένει στη σκληρή γραμμή για την Αγία Σοφία ο Ερντογάν-Η τουρκική προκλητικότητα στο Συμβούλιο Εξωτερικών της ΕΕ (video)

Kavala 247

Singapore Airlines: Προχωρά σε περικοπή 4.300 θέσεων εργασίας λόγω της Covid-19

Kavala 247