24.9 C
Θάσου
3 Αυγούστου 2020
Μαγειρική

Σπιτική μαρμελάδα πεπόνι

Σπιτική-μαρμελάδα-πεπόνι

01/08/2020 – 19:43

Υλικά

  • 1 κιλό πεπόνι ώριμο
  • 70 γρ. φρέσκο τζίντζερ
  • Ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ
  • 150 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το πεπόνι στη μέση και αφαιρέστε με ένα κουτάλι τους σπόρους από το εσωτερικό του.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα σκουπ παγωτού ή ένα κουτάλι αφαιρέστε την ψίχα του πεπονιού και κόψτε την σε μικρά κομμάτια.
  3. Ξεφλουδίστε το τζίντζερ και ψιλοκόψτε το.
  4. Τοποθετήστε το πεπόνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε μέσα το τζίντερ, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και την ζάχαρη.
  5. Ανακατέψτε καλά με μία κουτάλα, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε το μείγμα να κάτσει για περίπου δύο ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  6. Τοποθετήστε την κατσαραόλα σε δυνατή φωτιά και αφήστε να πάρει μία βράση.
  7. Αφαιρέστε τα κομμάτια του πεπονιού και αφήστε το σιρόπι να βράσει για 5 ακόμη λεπτά, μέχρι να πήξει.
  8. Ρίξτε το πεπόνι και πάλι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για επιπλέον 5 λεπτά, ανακατεύοντας το μείγμα.
  9. Κατεβάστε από την φωτιά και τοποθετήστε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Κλείστε καλά και φυλάξτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο.

Σχετικά άρθρα

Λαχταριστή σαλάτα με καρύδια και παρμεζάνα

Kavala 247

Τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια -Το μυστικό βρίσκεται στον χυλό

Kavala 247

Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά

Kavala 247

Κάντε ένα σχόλιο

Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Ειδήσεις, νέα και όλη η έκτακτη επικαιρότητα από το kavala247. Ενημερωθείτε άμεσα για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Καβάλα, Θάσο, Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα